sunnuntai 29. syyskuuta 2024

 

 30.09.2024

 

Pihlajanmarjoja olisi puissa vielä kuinka ja vielä ehtisi tehdä uuden satsin pihlajamarjacapriksia. Meillä on melkeinpä purkillinen jo syöty ja lisään niitä usein salaatteihin antamaan makua ja kivaa näköä.

 


 

 Toinen minusta kiva vinkki on suppilovahverosuola jota Kari oli tehnyt luettuaan jostain sellaisen ohjeen. Siihen hän käytti männä vuoden kuivattuja suppiksia ja suolaa ja siitä tuli oikein hyvä umamipommi.

Ja kun ruoka-asioissa ollaan ja niin kun kovasti kehuin kesäkurpitsakakkua joka on helppo tehdä vähistä aineista ja sopivan pienikin niin päätin kokeilla tehdä siitä vielä uutta versiota. Eli laitoinkin  taikinan piirakkavuokaan ja paiston loppuvaiheessa lisäsin siihen tosca-kuorrutteen. No tottahan se kuka toscakakusta tykkää niin tykkää tästäkin, mutta kun itse taikina on kevyempää kuin perinteinen toscakakku niin pisteet tuli siitäkin , ettei ollut liian raskasta ja tymäkkää. 



Kaapissa ei ollut kuin ihan vähän mantelilastuja ja siksi piti täytteeseen surauttaa parapähkinöitä jotka ovat niitä isoja mollikoita ja ehkä vähän kuivia syödä sellaisenaan. Siksi olivat jääneet syömättä. Hyvin pelittivät tässä piirakassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti