torstai 26. syyskuuta 2024

 27.09.2024

 

Kesäkurpitsaruokia ja leivonnaisia pitää nyt suosia niin kauan kuin niitä pötkylöitä riittää omasta takaa. Kokeilin nyt tehdä  ns. lasagnen jossa itse lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsasiivuilla ja kastikkeessa oli monenlaisia kasviksia ja kanan jauhelihaa. Pieni juuston ripottelu krunasi "teoksen".


 

 Eipä juuri terveellisemmäksi voisi mennä 😉ja oli jopa niin hyvän makuista, että kun vein osan vuoasta ulos säilykseen niin pihan orava intoutui siitä ja vaikka suojasin sen foliolla ja vielä kahdella keittiöpyyheliinalla niin se jaksoi kaivella herkkua esiin kerran jos toisenkin 😂. Artulle samalla vähän jännitystä elämään kun orava istuskeli välillä se valtaistuimella 🙀.

Kesäkurpitsaa käytin myös kakussa ja innostuin tästä ohjeesta kun se oli tarpeeksi pieni meille kahdelle päiväkahvien makeaksi herkuksi.


 

Kesäkurpitsakakku  (Kotilieden ohje)

  • 2 munaa
  • 1 ¼ dl sokeria vatkataan hyvin 
  • 2 dl vehnäjauhoja (laitoin1 dl vehnäjauhoja ja  tapiokaa 1 dl )
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl hienolla terällä raastettua kesäkurpitsaa

 

Kuorrutin kakun tomusokerilime kuorrutteella ja päälle ripottelin hillarouhetta jonka olin saanut joskus Lapin tuliaisena.

 No kesäkurpitsaa jäi kyllä vieläkin.....😂......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti