keskiviikko 4. syyskuuta 2024

 05.09.2024

 

Elämässä pitää olla rytmiä 🎶🎵🎶🎵🎶. Mietin tuota juttua  kun olin uimassa ja että siinäkin on tärkeää pitää tietty rytmi. Paremmin sujuu. Sama pätee soittamiseen; tosin sitä rytmistystä säätelee lähinnä luettavat nuotit ja niiden mukaan olisi hyvä pysytellä. Mutta soittamisessakin joskus se rytmi löytyy herkemmin ja joskus tipahtaa kerta kaikkiaan.

Joskus kun on ollut  tanssimassa ja jotenkin "kylmiltään" joutunut parketille niin on miten kankea puujalka silloin onkaan. Kunnes rytmi pääsee vereen ja sitä rentoutuu ja menee musiikin vietäväksi.

Kävelyssäkin on mukavaa jos se rulla sujuvasti eli rytmitkäästi. Ja onhan se kutominenkin välillä sellaista rullaavaa ja rytmikästä kunnes tulee solmu vastaan 😊.

Parisuhteessa se rytmitys vasta tärkeää onkin; joskus menee epätahtiin , mutta kääntyy toivottavasti pian sulosointuihin 💕.

Ja tuosta sitten vähän laajemmasti eli jos elämässä osaa ottaa rennosti ja antaa rytmin viedä saattaa päästä hitusen helpommalla ? Riitasointuja, uppoamisia, kompurointia tulee , mutta hyvä olisi saada pian siitä hyvästä positiivisesta rytmistä kiinni....tsa tsa tsaa 😁




Antaa siis elämän flown viedä......kohti seuraavaa kompurointia.

7 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus! 😀
    Sinänsä hauskaa, että kuntouttavan työni suurin tarkoitus on juurikin rytmitys. Hyvin tuntuu lähteneen käyntiin, kun olen herännyt joka aamu ennen kellon soittoa.
    Hellettä piisaa edelleen - nautitaan siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !
      Hienoa jos olet päässyt juurikin hyvin tuohon työn vaatimaan rytmiin. Yleensä loman jälkeen minusta tuntui vaikealta juuri se, että aamulla pitää nousta tiettyyn aikaan ja minulta ainakin vei vähintään viikon verran ennekuin pääsin siihen työaikatauluun.
      Mukavaa työ/hellepäivää :-).

      Poista
  2. Mukava postaus!
    Tässä kotona olemisessa (minä tk-eläkkeellä ja Mursu työtön) on juuri se tylsä puoli, kun päivistä puuttuu se rytmi. On olemassa tietynlainen rytmi, toki, mutta siitä on niin helppo luistaa ja sitä on helppo muuttaa, jos tuleekin mieleen jotain muuta.
    Mutta toisaalta tässä rytmittömyydessä on hyvätkin puolensa, voi tanssia vaikka flamencoa keskellä päivää keskellä kylää 😉😉😂😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !
      Siitä vaan tanssimaan keskelle kylää ; en tosin ota vastuuta mitä siitä seuraa :-)....piipaa auto hakee ?? :-).
      Minä taidan olla aika rutiini ihminen ja tykkään , että päivässä on tietty tempo vaikka me nyt ollaan jo Karin kanssa kummatkin eläkkeellä eikä työ määritä enää tekemisiä eikä aikatauluja.
      Mutta kaikesta lipsuminen on justiinsa se hyvä juttu ettei ihan kaavoihinsa kangistu. Eikä aina tarvitse olla niin tehokas ja työteliäs vaan menee fiiliksen mukaan ja tekee sitten enemmän kun into johonkin syttyy.

      Poista
    2. Nooh, meidän kylällä varmaan useampi kuin yksi tai kaksi liittyisi mukaan. Ja baarin terassilta taputettaisiin tahtia 😉💃🕺

      Poista
  3. Rytmi on ihan mahtava juttu! Se voi tosiaan olla vaikka veressä ;D
    Rytmitän ihan ajattelematta vähän kaikkea. Esim. töissä puhelimella kirjaaminen sujuu paljon helpommin, kun rytmittelee kirjaimia. kellon tikityksessä voi kuulla rytmin, tykkään räpistä, kun se on niin rytmitettyä, oveen voi harvemmin koputtaa ihan normaalisti... ;D
    Soittamisessa rytmi on tärkeää ja huomaan, että siinäkin usein ihan luontaisesti kulkevaa.
    Meillä oli eilen orkesterissa taas ihan uusia nuotteja edessä ja oli ihan tosi kivaa niitä alkaa "tavaamaan".

    VastaaPoista
  4. Huvitti tuo, että jos oveen koputtaisikin tasaisesti kop, kop, kop luulisi taatusti , että poliisi on ovella tai joku muu viranomainen :-).
    Minä sanoin soitonopettajalle, että nyt tarvitsen jotain ihan uutta pureskeltavaa/puhalletavaa.Ja nyt on kyllä taas haastetta ilmassa :-).
    Olin kerran sellaisessa jumpassa vuoden verran, että yksi jumppaajista meni NIIN epätahtiin koko ajan etten pystynyt katsomaan koskaan sinne päinkään ettei oma rytmi menisi ihan sekaisin. Taito se on sekin; mennä epätahtiin koko ajan.

    VastaaPoista