perjantai 27. syyskuuta 2024

 28.09.2024

 

Laitoin kokeeksi keväällä punaisten suippopaprikoiden siemeniä itämään ja hyvin siitä lähtivät kasvamaan ,mutta kasvukausi jäi liian lyhyeksi eli vihreiksi jäivät . Mutta eihän se haittaa.

 


 Vihreitä paprikoita voi hyvin käyttää ruoan valmistuksessa ja sopii hyvin patoihin ja kastikkeisiin ja kun me ei olla kovin nirsoja missään asiassa niin pilkon niitä myös salaatteihin. 

Kurpitsan meinasin kasvattaa isoksi lyhtymateriaaliksi, mutta nyt joku metsän eläin kävi sen kimppuun ja suojasin sen siksi tuollaisella häkkyrällä 😂. 


 

 Isäni teki tuon "suojakyprärän" Touhulassa ensimmäisenä keväänä  ensihätään savupiipun suojaksi kun naakat tuppasivat tehdä sinne pesää ja kun naakka on suojeltu lintu niin muuten olisi mennyt savupiipun käyttö tyystin pannaan jos olisivat ehtineet majoittua piipun päälle  niinkuin olivat monina aikaisempina tehneet. Hormissa olikin  jätesäkillinen linnunpesäpuruja. Myöhemmin kun hormia alettiin käyttää niin piippu suojattiin ihan oikealla metallikehikolla.

Pienet tyypit kyllä mahtuu noin isoista reiistä sisään, mutta ainakin vielä kurpitsa on saanut rauhassa kasvaa. Ja voihan se lyhty olla vähän pienempikin 🎃.


1 kommentti:

  1. Tuohon kun vielä kaiverrat silmät, suun, hampaat, korvat ja vielä jotain, niin hyvä tulee ;D

    VastaaPoista