perjantai 20. syyskuuta 2024

 21.09.2024

 

Olen ihan oikea täysikuuhullu 😱 .

Tällä kertaa kaikki alkoi siitä kun päästin Artun myöhään illalla ulos ja siellä se kuu möllitti taivaalla ja ihan selkeästi iski silmää, että siellä on taas yksi selkeä uhri. Se jäi muhimaan alitajuntaani. Touhulassa nukun yleensä kuin tukki kun olen päivän ulkona ja paljon tulee tehtyä ihan sellaista fyysistä puuhaa. Ja saunan jälkeen nukuttaa....nyt ei ....ei sitten millään.

Ensin luin kirjan loppuun, ei nukuta, katsoin netflixistä kaikkea hölynpölyä, ei nukuta, katsoin tanssii tähtien kanssa ja piristyin entisestään,  yritin kaikenlaista mediointia ja unen houkuttelemisniksejä mutta uni on vain kilometrien päässä. Väsytti , muttei nukuta. Ja kaikenlaiset ajatukset pyörii päässä niin menneet kuin tulevatkin......Pahuksen KUU 🌕 .

Onkohan olemassa jotain tilastoa miten paljon tapahtuu onnettomuuksia täyden kuun aikaan jos ihmiset eivät saa nukuttua kunnon yöuniaan ja tekevät asioita ihan koomassa. Väsyneenä kaikki tekeminen on niin tahmeaa.

No toisaalta. Kaikkin ei kuuhulluus ulotu; Kari nukkuu kuin tukki. TODELLA ärsyttävää 😊. 

 

 

"Kuutamo valvottaa joitakin ihmisiä. Syitä on haettu painovoimasta, valosta ja säteilystä. Joidenkin arvioiden mukaan kuutamounettomuudesta kärsivät henkilöt voivat olla myös valo- ja ääniherkkiä".

 Onneksi tämä on kuitenkin vain väliaikaista 👍. Seuraavaan täysikuuhun.

 

5 kommenttia:

  1. Voi, minulle tulee niin itseni mieleen tästä kirjoituksestasi.
    Täällä valvotaan yleensä täydetkuut ja mietitään syntejä syviä.
    On tämä hulluus vain aika moista.
    Ihanaa syyskuun viikonloppua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöllä valvoessa harmittaa ihan tosissaan se , että yö menee täysin hukkaan kun ei saa kunnolla levättyä ja sitten edessä on väsähtänyt päivä. Minusta kunnon uni on tosi tärkeää.
      En lähes tulkoonkaan aina huomaa tuota kuuhulluutta eli onneksi välillä pääsee sentään vähän vähemmällä :-). Nyt teki tiukkaa.

      Poista
  2. Eipä ole meilläkään nukuttu viime öinä, ei kumpikaan.
    Unettomuus tai huono-unisuus alkaa meillä yleensä pari-kolme yötä ennen täyttä täysikuuta ja pari-kolme yötä sen jälkeen vielä nukutaan huonosti.
    Mutta mitä lähemmäs uutta kuuta mennään, sitä paremmin uni maistuu 🛌 - kunnes taas ollaan lähellä täysikuuta. *huokaus*
    Onneksi kukaan ei kiellä ottamasta päiväunia, jos siltä tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meitä "hulluja" on muitakin . Se sentään vähän lohduttaa.
      Eilen nukuin poikkeuksellisesti pari tuntia ihan sikeästi päivällä ja sitten vähän kiukutti kun ajattelin , etten saa illalla unta, mutta päinvastoin hyvin nukutti koko yön. Oli kai sen verran univajetta ?
      Ja kuten jo tuossa edellä totesin niin aina en edes huomaa kunnolla tuota kuuhulluutta, mutta silloin jos silmäni osuu siihen taivaalla möllöttävään valopalloon niin se on sitten siinä :-))).

      Poista
    2. Joskus tosiaan täysikuu saattaa mennä ohi - syyskeleillä, jos pilviset ja sateiset kelit osuu juuri täyden kuun aikaan.
      Itse en kyllä ole huomannut, että muuten olisi väliä, että olenko käynyt katsomassa tai nähnyt täysikuuta, vaan se, että se ylipäätään on nähtävissä 🤔
      Täytyypä seurata.
      Joskus täydenkuun aikaan kun se valvottaa, saatan "kuun kiusaksi" tuijotella sitä sänkyni päädyssä olevasta ikkunasta. Ei se siitä sänkyyn paista, mutta näkyy kyllä kun oikeaan aikaan vilkaisee.

      Poista