tiistai 17. syyskuuta 2024

 18.09.2024

 

Säilöntäkausi lähenee loppuaan ja voin vain todeta, että lähes kaikki onnistui , mutta hapankaalin kanssa kävi köpelösti. Se ei lähtenyt käymään toivotulla tavalla. Kun oli aika laittaa se kylmään niin todettiin, että se tuoksuu suorastaan pierulle 😏eikä sellaiselle raikkaalle maitohappokäymistuotteelle. Ja toisen purkin pinnalla oli pienen pieni mato. Eli biojätteeseen meni se satsi. Harmin paikka. Mutta aina ei voi onnistua.Vastaavasti hapankurkuista tuli vertaansa vailla.

Viimeiset luumut kätkin omenoiden kanssa piirakkaan. Piirakkaohjeen nappasin "Tupun tupa"- blogista (ihan luvan kanssa 😁) ja se oli juuri niin hyvää kuin odottaa saattaa. Eikä turhia krumeluureja.



Kesäkurpitsaa hukutan nyt ihan kaikkeen ja yksi versio on kasvisvuoka johon laitoin nyt kesäkurpitsaa, purjoa, porkkanaa ja tomatteja ja kun niitä sitten ladoin vuokaan mietin , että kaikki nuo kasvikset ovat pyöreässä muodossa .



Onkohan kasvisten muodolla vaikutusta itse makuun 😉.

7 kommenttia:

  1. Herkullista ja värikästä! En oikein allekirjaa muotojen yhteyttä makuun, mutta voi kai se vaikuttaa? Esimerkiksi teen aina rakuunaporkkanat pyöreinä. Harmi hapankaalin kanssa, mutta kuten tiedämme, niin joskus ei vaan onnistu.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapankaalin epäonnisuus ei harmita siksi että siinä olisi käytetty kalliita raaka-aineita vaan lähinnä siksi, että odotettiin siitä syntyvän herkkua ja olihan siinä tietysti oma työnsäkin. Eikä oikein enää huvita kokeilla uutta satsia ; ehkä ensi syksynä sitten :-).
      Porkkanat tosiaan leikkaan lähes aina pyöreiksi keittoihinkin enkä oikeiden oppien mukaisesti tee kuutioita. Omapahan on soppa :-)).

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ai kuinka on herkullista, luumuomenapiirakkaa.
    Minusta ruoan ulkonäkö vaikuttaa makuun, mutta tämä on jokaisen oman mieletymysten mukaan.
    Voi harmi hapankaalin kanssa, mutta joskus vain ei onnistu, se on täälläkin todettu.

    VastaaPoista
  4. Eihän kaikkia epäonnistumisia pitäisi kai julkaistakaan, mutta rehellisyys maan perii :-) ja tekevälle sattuu vai miten se vanha viisaus menikään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei koskaan tee mitään, ei satukaan mitään.. 😁

      Poista
    2. Niinhän se vain menee :-)

      Poista