torstai 5. syyskuuta 2024

 06.09.2024

 

Jo on ihana syyskuun alku. Lämpöä piisaa jo ihan yli tarpeen. Ja miten mukavaa, että vielä kaikki jaksaa kasvaa rehottaa.

 


 Krassit ja kehäkukat aloittivat uuden kierroksen vaikka olin niistä jo alkanut keräämään siemeniä talteen.Villiintyi uudelleen koko puska.

Ja kuten totesin niin luumuja tulee niin, että kohta on koko naapurusto luumuilla kyllästetty. Hyvin kelpaavat  muillekin ja hyvä niin sillä en viitsi kovin suuria määriä luumuhilloa keittää. Tai ei kyse ehkä ole niinkään viitsimisestä, mutta kylmäsäilytystilat on rajalliset. Meillä porisee myös parhaillaan hapankaali ja sekin pitää jo hetken päästä saada kylmään. Kyllä ois hyvä kylmäkellari kiva 😉.

 


4 kommenttia:

  1. Ahkera "liisa"! 😉 Mahtaa naapurisi olla iloisia ja tyytyväisiä.
    Talossa, jossa äiti... onpa tämä nyt hankalaa ilmaista: siis talo, jossa on äidin osake, jossa olen itsekin asunut ja sama talo, jossa Naapurit asuu Rovaniemellä, phuuh. Niin, siinä oli ennen erillinen kylmäkellari jokaisessa kolmessa rapussa, joissa oli jokaiselle asukkaalle oma kopperonsa. Porukat eivät enää käytä niitä ja siksi sellainen löytyy kai enää yhdestä rapusta. Minä käyttäisin kyllä, jos sellainen olisi.
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
  2. Ei taida niillä kerrostalojen kylmäkellareilla olla enää nykyään paljonkaan käyttöä. Sen huomasin kun tyhjättiin Äitini kotia hoitokotiin muuton takia niin siellä kylmäkellarissa ei ollut juuri kellään enää ovessa lukkoa ja tyhjinä kaapit ammottivat. Eli melkoista turhaa sähkönkulutusta jos ei tarvetta ole. Säilöminen ei taida olla kovin trendikästä eikä enää tuoda maalta perunasäkkejä talveksi säilöön niinkuin ennen vanhaan :-).
    Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
  3. Kun asuttiin vielä kaupungissa, taloyhtiöömme kuului kaksi taloa. Toisessa, matalassa, talossa sattui paha vesivahinko, jonka takia siitä poistettiin kylmäkellarin komerot kokonaan ja meidän talossa, korkeassa, asuvilta kysyttiin suostutaanko me, että kylmäkomerot puolitetaan.
    En tiedän miten siinä sitten loppujen lopuksi on käynyt, me ehdittiin muuttaa sieltä pois, ennen kuin putkiremontti jonka yhteydessä muutos piti tehdä, oli valmis.
    Meillä oli kylmäkomerossa hilloja ja mehuja, joskus jopa perunasäkkikin!

    VastaaPoista
  4. Olen itse asunut aika monessa paikkaa ja erilaisissa kerrostaloissakin. Joissakin kellari on ollut ns. lämmin kellari ja siellä sitten asukkaat ovat säilyttäneet vaikkapa auton renkaita :-). Ja joissakin on ollut tosiaan ihan oma peruna/juureslaarikin.Ja perunasäkistä pulpahti vielä mieleen miten Turkissa ollessa seurasin miten perunakauppiaat kiersivät kuorma-autoilla myymässä säkeittäin perunaa ovelta ovelle. Huutelivat ja soittivat torvea, että täällä ollaan. Samoin myytiin vuohen maitoa (?) auton tavaratilasta :-). Kätevää mutta tosin ei ihan meidän lakien mukaista :-).

    VastaaPoista