perjantai 6. syyskuuta 2024

 07.09.2024

 

Lidlin 2 euron hevihävikkikassissa oli kokonainen valkosipuliletti eli siinä oli yhteensä peräti 10 valkosipulia. Ja vaikka paljon valkosipulia säännöllisesti meneekin kokkailuun niin muistin, että nyt jos koskaan kannattaa tehdä vanhan luottoreseptini mukaisia marinoituja valkosipulin kynsiä.

Laitan reseptin tähän , että sen jatkossakin löydän helposti tai jos vaikka joku muukin innostuu. Hyviä ovat takaan sen.

 



 

 Mutta jos valkosipuli puistattaa niin kannattaa sivuttaa koko tämä juttu 😉.

 


 

 

 

 

 

 

6 kommenttia:

  1. Varmasti loistava ohje, mutta... 😉
    Aurinkoista lauantaita!

    VastaaPoista
  2. Taisit jo kerran mainita, että ei valkosipulia kiitos eli tämä juttu ei ollut Sinua varten :-).
    Kiitos samoin !

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Otan ohjeen talteen ja vinkkaan Mursulle, joka on meidän valkosipulihirmu 🧄🧄
    Valkosipuliahan sanotaan luonnon antibiootiksi ja siinä ainakin lienee jonkinlainen totuuden siemen. Mursun ihottuma on pysynyt kurissa sillä, kun on syönyt valkosipulia muodossa jos toisessa - kapseleinakin, mutta kun se "paras kapseli" eli missä oli eniten valkosipulia, lopetettiin, piti palata ihan reiluun valkosipuliin 😄

    VastaaPoista
  4. Meillä on ollut käytössä jo vuosia sellainen valkosipuli-ihmejuoma. Sillä saa monesti alkavan flunssan tainnutettua kunhan on riiittävän ajoissa liikkeellä. Siksi sitä pitää olla aina valmiina jääkaapissa.
    Olen kirjoittanut siitä näköjään 3.10.2023 jos haluat lukea paremmin "ohjetta".
    Vanhempani käyttivät tuota vuosia salaatinkastikkeenakin joten ei ole pahanmakuista. Tosin siinä on sitä hunajaa jota Sinun piti varoa, mutta shotti silloin tällöin ei ehkä ole pahasta ?.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ei pieni määrä hunajaa silloin tällöin pahaa tee - kiellosta huolimatta flunssan uhatessa teen kanssa hunajaa ja inkivääriä olen juonut.
      Käyn kurkkaamassa tuon ihmejuoman ohjeen ja kirjoitan ylös 👍

      Poista
    2. Ohje on vähän summittainen ja säätelen sitä vähän sen mukaan mitä on milloinkin tarjolla. Joskus lisään "keitokseen" myös tuoretta kurkumaa tai inkivääriä.

      Poista