perjantai 30. elokuuta 2024

 31.08.2024

 

Tänä vuonna yksi ja ainut luumupuu tuottaa hurjasti luumuja. Puusta tulee ihan mieleen oliivipuu. Luumut ovat pieniä, makeita ja hurjan hyvän makuisia.

Puu on kasvanut turhan isoksi luumut pitää poimia sitä mukaa kun ne putoavat /ravistetaan maahan.Puusta poimiminen on liian haastavaa.


 


 

Paljon niitä syödään sellaisenaan tottakai, mutta osa pitää jotenkin jatkokäsitellä. Kokeilin nyt sellaista kikkaa, että kun kiven poistaminen on aika hankalaa eli hedelmälihaa jää turhan paljon kiven ympärille niin keitin vielä kivetkin 😂 ja siivilöin ne ja siitä syntyneen mehun ja hedelmälihan sitten käytin hilloon.Keinonsa kullakin.

Suurin osa luumuista on vielä puussa joten pitänee keksiä lisää käyttötarkoituksia. Toki naapurin vanha herra saa myös oman osansa (vatsantoiminnan takaamiseksi 😉) mutta liika on liikaa siinäkin.


 

6 kommenttia:

  1. Me ollaan mietitty luumupuun hankkimista - tarvitseeko niitä olla tyttö- ja poikapuu, jotta saa luumuja?

    VastaaPoista
  2. Touhulassa oli aiemmin kaksi eri lajikkeista luumupuuta olisikohan puutarhuri niin ostotilanteessa neuvonut.
    Toinen niistä on ollut katkaistuna jo monta vuotta kun jänis pääsi sen kimppuun talvella ja siitä puu otti sitten pahasti nokkiinsa. Eli nykyään on vain yksi puuu ja se tuottaa paljon. Aiemmin luumut olivat paljon isompia eli pitäisi kaiketi karsia reilusti ?
    Minkä tahansa hedelmäpuun hankinta on mielestäni kannattavaa jos mielii syksyistä satoa.
    Eli en osannut vastata kysymykseesi, mutta puutarhalla tietävät taatusti. Syksyllä kannattaa istuttaa ettei tarvitse kantaa huolta kastelusta niin kuin keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa siirtyä luumupuun hankinta ensi vuoteen, mietitään vielä paikkaa ja ostetaanko samalla pari mustaherukkapensasta. Ja kysytään varmaan Pojankin mielipidettä, kun sehän niitä sitten joskus joutuu/saa hoidella 😄

      Poista
    2. Juu hienoa , että toiset osaa harkita asioita; minä en niinkään kun menen aina pää edellä joka paikkaan ja tuumin vasta jälkeenpäin :-).

      Poista
  3. Noin minäkin olen joskus tehnyt luumuhilloa, nam.
    Kosteaa, mutta kivaa lauantaita!

    VastaaPoista