torstai 29. elokuuta 2024

 30.08.2024

 

 En ole maltanut syödä koskaan vitamiineja tai ravintolisiä juurikaan. Ostellut olen ties mitä ties minkä mainonnan uhrina ja sitten aina jossain vaiheessa nakkaan ne vanhentuneina menemään. HYI minua 😡. 

Yksi syy siihen on se etten yksinkertaisesti muista ottaa niitä,  kun en haluaisi pitää mitään pullorivistöä pöydällä; en sen paremmin keittiössä kuin makkarissakaan. Se mikä ei ole näkyvissä niin se helposti unohtuu. Pitäisi kai hankkia dosetti ?

Äitini toiveesta tilasin muutama vuosi sitten hänelle Vitaepro:ta ja tein sen omalla nimelläni asioiden helpottamiseksi. Äiti ei niitä enää syö , mutta minulle niitä alkoi kertyä ja lopulta pisteltiin niitä Karin kanssa yhdessä. Mutta kun niiden hinta alkoi olla jo yli 70 e /tilaus päätin lopettaa nekin. Enkä mitään eroa ole lopettamisen jälkeen huomannut.

Mutta nyt tosin otin ihan vakavasti levottomien jalkojen hoidon ja otan päivittääin....



Ja voin ilokseni todeta, että vaikutusta on ollut ihmeen paljon 👍, mutta toisaalta aina pohdin sitä, että mistä sitä tietää mistä on vajausta ja mikä aiheuttaa mitäkin oiretta ja pitäisikö verikokeita laajentaa enemmän siihen suuntaan, että ihan oikeasti tietäisi mitä vitamiinia pitäisi syödä ? Ettei ihan vaan summassa pisteli poskeensa.

12 kommenttia:

  1. Minäkin olen huono popsimaan vitamiineja. Ei auttanut dosettikaan asiaan. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla, että dosentinkin voi sivuuttaa ihan helposti silloin kun ei ole mistään ihan pakkolääkkeistä kyse :-).
      Mukavaa viikonloppua !

      Poista
  2. Mulla on ollut samaa vikaa, mutta nyt kun verikokeita otetaan puolivuosittain, lääkeainepitoisuuksien tarkkailemiseksi, niin siinä samalla lääkäri huomauttaa erityisesti c-,d- ja b-vitamiinien puutteesta.
    Lääkkeet "imee" elimistöstä vitamiineja ja siksi mun pitää syödä niitä enemmän kuin tavallisesti sanotaan. Nyt ne on mulla dosetissa, mutta ei niitä silti tule joka päivä syötyä.

    Vanha kunnon kalanmaksaöljy on tehokasta 😂 Aikanaan, vielä työelämässä ollessa, ostin sitä pullon, kun olin jotenkin väsynyt ja saamaton. Ajattelin, että se piristää eikä se voi enää olla niin pahaa kuin lapsena.
    Se kyllä auttoi: se oli just niin pahaa kuin ennenkin ja aina kun avasin jääkaapin oven, niin piristyin kummasti ja lähdin lenkille tai rupesin siivoamaan tai jotain. Tehokasta ainetta 👍

    VastaaPoista
  3. Hauska juttu :-)))). Voin sen tehon noinkin todeta.
    Minäkin käytin aikoinaan kalanmaksaöljyä; ensin pullosta ja myöhemmin kapseleina. Kausittain. Vähän tosin inhotti sellaiset kalan makuiset röyhtäilyt päivän aikana ja nykyään en ole edes muistanut, että sehän voisikin olla....:-)
    Ehkä tuollainen verikoe testaus motivoisi edes vähän ja antaisi ainakin suuntaa sille mihin pitäisi tähdätä vitamiinien suhteen. Pitää kysyä kun on seuraavan kerran asiaa lääkärille; toivottavasti ei ihan pian :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nytkin niitä kapseleita, Mursu niitä syö, mutta minä inhoan niitä "kalaröyhtäilyjä" - ne on melkein yhtä pahoja päivän mittaan kuin se lusikallinen öljyä aamulla.
      Syön ennemmin reilusti kalaa silloin tällöin.

      Poista
  4. Liian vähän tulee ostettua ja tehtyä kalaa vaikka se niin hyväksi olisi. Pitänee ryhdistäytyä !!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoista kuulla, että tuosta Vitaesta et huomannut eroa oloosi. Olen joskus miettinyt, onko se oikeasti hyvä vai ei.

    VastaaPoista
  6. Monen monta pakettia tuli pisteltyä poskeen kun niitä löytyi Äitini kotoa runsain mitoin kun hänen kotiaan tyhjennettiin ja sitten tosiaan tuli vielä minullekin postissa lisää kun en saanut sitä hommaa pysäytettyä. En ollut yhtään virkeämpi, notkeampi, älykkäämpi tai edes kauniimpi silloin kun niitä söin :-).

    VastaaPoista
  7. Älä Terhi sure, täällä toinen joka on ollut aikanaan yhtä lailla kaikkiin hienoihin sanoihin uskova ja "helposti höynäytettävä" (en tarkoita pahalla 💕)
    Mutta nyt kun on tuollainen lääkearsenaali ns. omasta takaa ja kaikkia ei ole tutkittu kaikkien luontais- yms. tuotteiden kanssa, niiden käyttö ilman lääkärin lupaa on kielletty.
    Jopa hunajan käytön kanssa pitää olla tarkkana 😳😳

    VastaaPoista
  8. Tuo lääkkeiden ja lääkkeiden tai lääkkeiden ja luontaistuotteiden yhteisvaikutus onkin sitten varsinainen haaste. Eipä ne lääkäritkään aina oikein pysty /jaksa/halua/ehdi ottamaan kantaa tuohon asiaan.
    Mitäs me hyväuskoiset mainoksien uhrit :-)))).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun sairastuin, kävin epilepsiahoitajan juttusilla. Hän kertoi niitä tärkeitä juttuja mitä ensi alkuun on hyvä tietää. Mieleen jäi juuri tuo, ettei saa syödä luontaistuotteita ja että "kyllä voit ihan hyvin ottaa lasin tai pari viiniä silloin tällöin" 😄

      Poista
    2. Olennaiset asiat jää muistiin :-))).

      Poista