maanantai 12. elokuuta 2024

 13.08.2024


Arvostan kovasti sitä miten meistä pyritään pitämään huolta vaikkapa joukkotarkastusten muodossa. Nyt jo toisen kerran tuli minulle postissa "kakkanäyte" pyyntö 😁.

 


 

 Helppo tapa seuloa väestöäa ja toivon totisesti, että kaikki jotka tähän ryhmään kuuluu osallistuu. Näytepyyntö lähetetään kahden vuoden välein 70-vuotiaaksi asti. 

 

 

ja kakkajutut sikseen 😊
 

7 kommenttia:

  1. Mistä iästä lähtien tuo seula tarjotaan? Itselleni ei meinaan tuollaista ole vielä koskaan tullut. Mm. mammografiaan menen aina, kun kutsu käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sain ensimmäisen seulontapaketin 64-vuotiaana. Ja se tehdään siitä eteenpäin kahden vuoden välein. Olet siis vielä liian nuori ?:-))).
      Oliskohan tässä ajatuksena se, että kun tippuu pois työterveyshuollosta niin sen jälkeen....

      Poista
  2. Ilmaisiin seulontoihin kannattaa osallistua ilman muuta.
    Riesan vuoksi olen ollut oikeutettu koronarokotuksiin ensimmäisten joukossa ja olen ne myös hakenut - influenssarokotuksia en ole aiemmin ottanut, mutta nyt mietin, josko ottaisin.
    Syy influenssarokotuksesta kieltäytymiseen on ollut se, että vuosia vuosia sitten otin sen työnantajan tarjoamana ja olinkin sitten koko talven flunssassa: pari-kolme päivää töissä, pari-kolme päivää saikulla kovassa kuumeessa. Sen jälkeen en ole rokotusta ottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole ottanut koskaan flunssarokotusta ja se kyllä aiheutti sairaalamaailmassa vähän närää. Olisi pitänyt ihan väkisinkin ottaa.
      Ensimmäisen kerran otin nyt kun se "tarjoiltiin" yhdessä koronaroketteen kanssa. Ja kun alkaa olla myös ikää vaikken muuten riskiryhmään kuulu. Flunssaa ei ollut viime talvena (muistaakseni :-)).

      Poista
  3. Minä tykkään kakkajutuista! ;D Ainakin siitä päätellen, miten usein olen sen kanssa tekemisissä ;D Kotiin ei ole vielä tuollaista saapunut, mutta töissä olen pari kertaa tuollaisen lähettänyt. Päivittäin tulee seurattua useita henkilöitä, että onko se vatsa toiminut, vai ei ;D

    VastaaPoista
  4. Sinä et voi mitenkään olla kovin nättinokkainen tuon kakkajutun kanssa kun siihen varmasti töissä törmäät kerran jos toisenkin. Eikös se ole sellainen vanhempien ihmisten puheenaihe, että onko vatsa toiminut :-))).
    Mutta tuo testi on kyllä huippu jos vertaa siihen , että tehtäisiin oireiden mukaan kolonoskopia eli se aikas työläs peräpäästä tähystys. Loistavaa kehitystä minusta. Ja kyllä se Sinullekin tulee kunhan siitä kasvat aikuiseksi :-)).

    VastaaPoista