lauantai 17. elokuuta 2024

 18.08.2024

 

Minulla on levottomat jalat . Siis ihan fyysisesti. Välillä vähän henkisestikin 😂Tosin se on vaiva joka ei juurikaan naurata kun se riittävän usein yöunta haittaa. Jalat vispaa illalla tai yöllä herätessä hullun lailla 😖.

 "Tyypilliset levottomien jalkojen oireet ovat jaloissa epämiellyttävät tuntemukset, kuten kipu, sisäinen kutina, kihelmöinti ja jomotus. Oireet helpottuvat liikuttelulla, esimerkiksi kävelyllä. Oireet voimistuvat levossa ja rentoutuessa".

Kävelen päivittäin minimissään 10 000 askelta joten sitä osiota en halua lisätä , mutta jotain muuta on siis keksittävä. Sen verran opiskelin tuosta ärsyttävästä vaivasta , että nyt aloin popsia magnesiumia. Sitä olen käyttänyt aikoinaan suonenvetoihin. Saapi nähdä onko mitään vaikutusta.

Levottomia jalkoja tosin lääkitään  esim. miedolla annostuksella epilepsialääkkeellä, mutta kyllä ensin pitää kokeilla kaikki muut konstit. Huomaan myös sen , että mökkeilessä kun saunotaan joka ilta niin se on hyväksi, mutta talven tullen sekin hupi vähenee.

 Ja heti kun aloin kirjoittaa levottomista jaloista alkoi päässä soida Hassisen koneen biisi "Levottomat jalat" 😊.

 


 

 


 Siitä taitaa tulla tämän päivän korvamato...........😂.


 



 


 

 

 

 

 

12 kommenttia:

  1. Ikävä tuska nuo levottomat jalat.
    Tein kolmivuorotyötä jalkojeni varassa ja silloin oli lähes jokaöinen tuska levottomista jaloista, en kuulemma osannut pysähtyä nukkumaan.
    No nyt kiusaa suonenveto tosin vain n. kerran viikossa. Ristivälineet nämä jalat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla enää harvakseltaan on suonenvetoja; onneksi. Ne vaihtui näköjään noihin levottomiin :-).
      Saa nyt nähdä auttaako tuo magnesiumin syönti mitään ....

      Poista
  2. Nyt soi täälläkin päässä Levottomat jalat. ♪♫. Vieköön ne puistoon... 😉
    Kiitos korvamadosta ja kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä korvamadosta ;-). Välillä jos joku biisi oikein jyllää päässä niin soitatan sitä niin monta kertaa, että lopulta korvamato katoaa. Kunnes uusi pamahtaa päähän :-).

      Poista
  3. itsellä oli jalkojen levottomuutta kun oli hemoglobiini matala. hemoglobiini noussut ja jalat rauhoittuneet. tyynyn pitäminen jalkojen alla yöllä rauhoitti jalkoja. se tapa jäi ja enää en pysty nukkumaan ilman "jalkatyynyä " terv : leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena vinkeistä.
      Monessa kohtaa kun tuota asiaa opiskelin niin mainittiin hemoglobiini. Minulla on aina ollut hyvä hb, mutta ferritiiniä ei ole koskaan mitattu. Täytynee palata siihen jos muut keinot ei auta. Tuon jalkatyynyn panen korvan taakse ; eikun jalkojen alle :-))).

      Poista
  4. Levottomat jalat on viheliäinen vaiva.
    Siihen ei itselläni ole löytynyt mitään sellaista patenttiratkaisua, jonka voisin sanoa varmuudella auttaneen.
    Ennen Riesaa liikuin paljon, hb ja kaikki muutkin mitä niin pienessä kuin isossakin verenkuvassa mitattiin oli ok - niitä seurattiin meillä työterveydessä säännöllisesti, venyttelin iltaisin (kävelin tai pyöräilin töihin ja töissä oli sähköpöytä eli sekä istuin että seisoin työpäivän aikana). Söin magnesiumia levottomiin jalkoihin ja suonenvetoihin - välillä oli rauhallista, välillä "rokkasin" puolet yöstä.
    Nyt samaan aikaan kun kärvistelin närästyksen (refluksia se kai on, sen tutkiminen on jäänyt aikanaan kesken) kanssa, myös jalat oli levottomat ja niitä pakotti lähes koko ajan.
    Kunnes hermostuin ja kaivoin Mursun ostaman leuanvetotangon esiin ja kiinnitin sen ovenkarmeihin tueksi ja jumppasin jalkoja niin kauan, että en enää kerta kaikkiaan jaksanut jaloillani olla 😂 Loppui pakotus - ja jalat rauhoittui.
    Palaa kun palaa, keksin sitten uudet keinot - tuo saattoi kyllä johtua selästäkin 🤷‍♂️

    VastaaPoista
  5. Tunnustan hetimmiten, että olen tosi tosi laiska venettylemään. Silloin kun selkä on ihan jumissa tai erityisen kipeä niin muistan tehdä tietyt liikkeet, mutta muuten ei puhettakaan.
    Vaikka olisi itselle hyväksi :-))).
    Olisihan meilläkin tuo leuanvetotanko viritettynä kylppärin oveen sillä ajatuksella että siinä voisi venytellä mennen tullen. Pari kertaa olen sen tehnyt viiden vuoden aikana :-).
    Moni vaiva on onneksi kausitttaista eli tulee ja menee eli toivotaan meille kummallekin levollisia jalkoja ja sikeitä yöunia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mursu osti tuon tangon mulle silloin, kun parisen vuotta sitten tutkittiin sitä huimausta ja fysioterapeutti antoi kotitehtäviä - ei ollut mitään mistä ottaa tukea.
      No, jumppaaminen sillä erää jäi, kun huimauksen syy selvisi: yhden lääkkeen liian suuri annostus.
      Mutta kyllähän sitä jumppaa tarvisi muutenkin....

      Poista
    2. No tuostahan tuli heti mieleen, että minullahan on myös vino pino niitä tasapainoharjoitteita kun niitä sain aikoinaan. Siististi mapitettuna :-))).

      Poista
  6. Levottomat jalat biisi on soinut monasti korvamatona...
    Jopa tsemppausmielessä, kun fillaroidessa on meinannut puhti loppua...
    On mulla ollut levottomiin jalkoihin lääkityskin... ensin mietona, sitten vahvempana joka oli viedä jalat totaalisesti alta.
    Onneksi fiksu fyssari keksi mistä kyse... kun erikoislääkärit vain "pyöritteli" asiaa, kyseessä olikin borrelioosi... joten herättää monenmoisia tunteita niin biisi kuin kivut!!
    Magnesiumia olisin minäkin suositellut ja entä onko sulle suositeltu kuivaharjausta... itse otan yhä kuivan harjan tai pesusienen saunaan ja "hieron sääriä". Sängyn päätyyn Ukkokulta teki aikoinaan metallisen (pysyi kylmänä) korokkeen, johon sain yöllä venyttää varpaita ja viilensi kivasti... ettei tarvinnut joka yö nousta balleriinana tanssimaan varpaisillaan... se minulla helpottaa kyllä - mutta uni olisi niinä tunteita tarpeellisempi. Tsemppiä - inhottavaa on, kun jalat ei osaa levätä!

    VastaaPoista
  7. Minä kun kaihdan kaikkia lääkkeitä viimeiseen asti niin tuo kuivaharjaus tuntuu kokeilemisen arvoiselta.Magnesiumia olen nyt syönyt viikon verran ja kyllä siitä taitaa apua olla.
    Uni kun on myös yksi varsinainen "lääke" eli hyvin nukuttu on ihan elinehto siihen, että on hyvä olla ja unta pitää vaalia mahdollisuuksien mukaan. Jalkatyynyä jo ehdotettiinkin eli kaikenlainen jalkopään korotus taitaa olla hyväksi.
    Kiitos neuvoistasi :-).

    VastaaPoista