torstai 8. elokuuta 2024

 09.08.2024

 

Eilen tein kesäretken Helsinkiin bussilla. Menomatka sillä surullisen kuuluisalla punaisella onnibussilla.Perille pääsin vaikka auto vähän huolestuttavasti kolisikin matkan varrella 😊. 

Asia joka jaksaa ihmettyttää vuodesta toiseen on autonvaihto Helsinki-Vantaa lentokentälle menijöille. Ennen vaihto tapahtui Keimolan portilla ja nyt Vantaan portilla. Se sun sama missä kohaa autoa vaihdetaan, mutta asiasta informointi on kyllä ihan lapsen kengissä. 

Monet kentälle menijöistä on tietysti ulkomaalaisia ja heille pitäisi kuuluttaa reippaalla äänellä next stop...

Useimmiten kuljettajat eivät puhu englanttia (eikä tietysti tarvitsekaan) ,mutta paljon aiheutuu hämminkiä ulkomaalaisten keskuudessa kun ykskaks keskellä moottoritietä joutuvat vaihtamaan autoa eikä kukaan osaa sanoa mitä tapahtuu englanniksi. Välillä on pitänyt  itsekin puuttua peliin 😂.

Olen tätä showta seurannut kerran jos toisenkin vuosien saatossa  ja eri bussiyhtiöissä sama juttu toistuu. Olisikohan ihan asiallista vaikka antaa lentokentälle matkustaville lappu englanniksi tai jopa jollain muullakin kielellä  jossa kerrotaan, että vaihto tapahtuu kesken matkan jne....

Olisin minäkin aika h-moilasena ulkomailla jos odottelisin jossain bensa-aseman takana rekkoja seurana hämärässä, että kurvaako tänne joku bussi minua hakemaan. Näin siis tapahtuu kun meillä palaa lentokentältä kotiinpäin. Ei ole oikein tätä päivää.

 





6 kommenttia:

  1. Onnibus - huh! Olen mennyt kolme kertaa välin Helsinki-Rovaniemi ja se kestää 11½ tuntia. Aikamoista istumista. Naurattaa, kun todennäköisesti ohitit minut Helsingissä läheltä...

    VastaaPoista
  2. Nykyään on harvennettu tosi paljon bussivuoroja ja pitää mennä justiinsa sillä mikä aikatauluihin passaa. Punaisillakin :-).
    Tuolla istumisellasi Rovaniemelle olisit jo päässyt aika kauas lentokoneella :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta!? Rovaniemelle lento kestää 1h 20 min. ;)
      Menitkö Paavalin kirkon ohi matkallasi?

      Poista
    2. Tällä kertaa jäinkin pois jo Ruskeasuolla :-).

      Poista
  3. On todella erikoista tuo bussinvaihto! Erittäin epäilyttävää, jos ei edes kunnolla ymmärrä miksi.

    VastaaPoista
  4. Joskus olen ollut itsekin ihan epätoivoinen kun se ns. lentokenttäbussi jättää odottamaan taivasalle sitä toista bussia (sinne bensa-aseman taakse) ja sataa räntää tai on paukkupakkanen ja itsellä ne "etelän" pukimet päällä. Ei juuri naurata vallankaan jos se paikalle tuleva bussi on niin täynnä ettei mahdu edes istumaan. Kun siinä vaiheessa on jo matkustamista jo muutenkin ihan tarpeekseen :-).

    VastaaPoista