tiistai 6. elokuuta 2024

 07.08.2024

 

Ykskaks alkaa kaikki hyötykasvitkin rehottaa. Kurpitsa lähti jo ihan omille teilleen...

 


 

 

Ja papusato ja lehtikaalisato on tänä vuonna hyvä kun ovat saaneet kasvaa kasvihuoneessa. Kotilot ei onneksi osaa avata ovea 😂.

 


Kurkku ehti kuivua aika pahasti kun olin vähän huolimaton sen kastelussa , mutta kyllä siitäkin saadaan satoa ihan omiksi tarpeiksi. Ja kaupungissa rehottaa myös yksi kurkkupenkki kun sekoitin kurkun ja hajuherneen taimet keskenään 😉.

 

 


Ja nyt vasta hoksasin, että minullahan kasvaa mäkimeiramia eli oreganoa 😊. Olin siirtänyt sen mintun kaveriksi ns. joutomaalle ja siellä se rehottaa ja on varsinainen ilonlähde pölyttäjille. Silloin kun sen siirsin luulin sitäkin mintuksi. Kukat on pienet ja aika vaatimattomia , mutta joko väri tai tuoksu kerää paljon pörriäisiä. Laitoin toki nipun kuivamaan ihan mausteeksikin.



Ja omenoitakin on luvassa puiden rajusta leikkauksesta huolimatta tai ehkä juuri siksi 




Kyllä elokuu on ihanaa aikaa 😍.

4 kommenttia:

  1. Ihanat nuo omenakuvat! Kuten blogissani vähän aikaa sitten kerroin, niin naapuripihalta roikkuu aidan yli oksa, joka on ihan täynnä vihreitä omenoita. Olen pitänyt sitä koristeomenapuuna, mutta ihan samalta se näyttää, kuin tuo viimeinen kuvasi. Onkohan ne? En tohdi kysyä keneltäkään... 😉
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vihreä omena Touhulassa on nimeltään valkea kuulas ja nuo puussa vielä olevat ovat aika pieniä siihen verrattuna sitten kun ovat kypsiä. Koristeomenapuussa hedelmät ei kasva kovin isoksi ja jäävät yleensä kovin kitkeräksi eli maistamalla se selviää :-).

      Poista
    2. En ylettäisi ottamaan niitä omenoita ja veikkaan, etteivät ne ole syötäviä.

      Poista
  2. Meilläkin on tullut omenoita paljon, vaikka puu on tosi pieni. Toivottavasti jaksaa lohkeamatta kaiken kantaa. Mökillä istutin avomaankurkkua lavakaulukseen ja kas kummaa! Sieltä niitä oikeasti on kasvanutkin!

    VastaaPoista