20.08.2024
Tänä vuonna olen innostunut erityisen paljon säilömisestä. Aina ennenkin on tullut jotain tehtyä, mutta nyt on intoa vähän kaikkeen 😉.
Eilen tehtiin ämpärillinen hapankurkkuja. Ne on onnistuneet useimmiten; tosin yhtenä vuonna maitohappokäymistä ei vain saatu aikaan vaikka lisättiin viimeisenä keinona maitohappobakteereja purkista.
Hapankurkut on meistä kyllä hyviä samoin kuin hapankaali jota tehdään sitäkin sitten ämpärillinen kun kerran aloitetaan. Mummolasta on sellainen muisto että hän säilytti puista hapankaalitiinua ulkoeteisen komerossa ja siellä se talvella jäätyi , mutta sieltä sitten kaivettiin käyttöön. Kätevää.
Tuossa kuvassa on myös pala inkivääriä, mutta se jätettiin Karin toiveesta pois. Hän epäili, että se saataisi pilata käymisen. Olin eri mieltä asiasta, mutta sopuisasti päästiin maaliin asti 😊.
Minä niiiiin toivon, että tänä vuonna tulisi viime vuotiseen tapaan tarjous juuresämpäreistä. Tiedän, mitä niihin keräisin!
VastaaPoistaTimanttista tiistaita!
Kappas vaan juuresämpäreihin en olekaan törmännyt; sitrus - ja omenaämpäreihin kylläkin... niin ja niihin Tokmannin ämpäritarjouksiin tietysti :-).
VastaaPoistaViime vuonna sai kerätä ämpärin täyteen mm. perunoita, porkkanoita, kelta- ja punasipuleita, lanttuja, punajuuria, punakaalia... Ostin kahdesta eri K-supermarketista ämpärit ja valikoima vaihteli melkoisesti. Maksoi viisi euroa.
PoistaOikea Ahkera-Liisa, eikun Terhi siellä. Minä mitään mistään säilömisestä tiedä, äitini aina säilönyt meille...
VastaaPoistaMutta ihana muisto tulee mieleen, kun eräs pikkupoika 4v pääsi mummin avuksi säilöntäpuuhiin... kurkku kädessään totesi:" Ihan raaka suolakurkku!" Muistoja tuovia asioita viikonloppuusi!
Minä olen aina ollut innokas säilöjä ja myös välillä leipoja ja kokkailijakin. Marttailu on kausittaista ja silloin tehdään kun into iskee :-). Toisinaan taas ihan muut asiat vie mukanaan.....
VastaaPoista