lauantai 10. elokuuta 2024

 11.08.2024

 

Minä en ole elänyt sellaista vaihetta koskaan, että olisi pitänyt tehdä mitään vahinkoa tietoisesti kenellekään tai millekään. En edes nuorena murrosikäisenä vaikken ihan helppo nuori tainnut silloin olla.

 


 Kirjaston pihassa pyörii kuulemma paljon nuoria iltaisin ja joukossa se tyhmyys tiivistyy. Ilmeisesti kirjojen palautuslaatikkoon on tungettu jotain sinne kuulumatonta ?? Ihme vain etteivät ole menneet kirjastoon sisälle mellastamaan kun omatoimikirjastoon pääsee niin helposti aukioloaikojenkin ulkopuolella. Onneksi ei sillä mitä muuta siitä seuraisi kuin se että tuo niin kätevä omatoimisysteemi olisi pakko lopettaa. 

Muutenkin olen nyt törmännyt ikävään nettikiusaamiseen (en tosin omalla kohdalla) ja mietityttää mikä saa ihmiset tuntemaan sellaista vihaa, turhautumista tai mikä paha olo liekään, että pitää olla niin agressiivinen toisia kohtaan. Pois se meistä !


 

Tarkoitus on kuitenkin pääasiassa viihdyttää eikä kiihdyttää. Asioista saa olla montaa mieltä ja se on vain rikkaus, mutta se miten tuo ne julki on olennaista.

4 kommenttia:

  1. Komppaan!
    Ja nythän mä vasta hokasin, ettei sun postaukset voikaan päivittyä oman blogisini sivupalkkiin, kun näissä ei ole otsikoita, jotka päivittyisivät. Ei haittaa - löytää tänne muutenkin, kiitos!
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun löysit syyn tuohon päivytyshommaan. En tosiaan ole harrastanut otsikointia kun tämä on vähän niinkuin tällaista päiväkirjahommaa. Ja on mukavaa kun joku pistäytyy sattumalta näille sivuille ja jääkin sitten lukijaksi pidemäksikin aikaa :-)).

      Poista
  2. En ymmärrä minäkään tuollaista ilkivaltaa. Mursun kanssa ollaan muutaman kerran puututtu kiusaamiseen, kun kaupungissa asuttiin - en tiedä auttoiko muuten kuin, että siinä meidän talon kohdalla kiusaamista ei enää tapahtunut.
    Kun Poika oli pieni - silloin koko meidän kaupunginosa oli tyyliin "koko kylä kasvattaa" ja siitä olen hyvilläni.
    Olen paljon miettinyt tuota kiusaamis- ja ilkivalta-asiaa. Mistä muualta lapset ja nuoret kiusaamisen oppivat kuin aikuisilta? Ja Sosiaalisesta mediasta. Esim. facebook on tätä nykyä aika kauhea paikka - aikuiset ihmiset ovat siellä todella ilkeitä toisilleen joissain ryhmissä.
    Olen miettinyt myös sitä miten vanhemmat käyttäytyvät kun he tulevat töistä: aika monessa perheessä ruvetaan purkamaan kurjaa työpäivää toiselle saman tien, miettimättä ketä siinä on kuulemassa sitä työkavereiden ja pomojen haukkumista yms.
    Ja ei - en ole mikään pyhimys minäkään, mutta näin jälkikäteen miettien, meillä oli tärkeämpääkin puhumista perheen kesken kun puida työpäiviämme.

    VastaaPoista
  3. Facebook on minulle tuntematon tai siis ei tietenkään ilmiönä vaan en ole itse koskaan siellä liikkunut. Muumiona jossain piireissä pitävät :-) mutta en välitä.
    Mutta kyllä se vain on tosi huolestuttavaa, että kiusaamista on päiväkodissa, koulussa, työpaikoilla, harrastuksissa ja jopa vielä vanhusten hoitokodeissa eli kiusaamisen kohteena voi olla koko elämänsä jos kohteeksi joutuu. Ei sitä jaksa ymmärtää/hyväksyä mitenkään.
    Olen joskus ihmetellyt sellaista telkkamainosta K-kaupalta että "me olemme kiusaamisvapaa vyöhyke". Siis ihan hieno ajatus , mutta minusta jotenkin kierosti silti ajateltu. Kiusaamista ei saisi eikä pitäisi olla missään eikä erikseen olla ns. rauhan alueita.
    No vanhemmilta se malli kai pääosin tulee ja sitten kaikki tämä muu ympäröivä virtuaalimaailma. Ei ole helppo olla tämän päivän lapsi.

    VastaaPoista