lauantai 3. elokuuta 2024

04.08.2024

 

Kotilot ja niiden pakollinen keräily ja hävittäminen inhottaa minuaTouhulassa, mutta nyt täällä kaupungissa kävelyreiteillä tulee vastaan ihan yhtä inhottavia otuksia eli espanjansiruetanoita 😕. Ne on melko isokokoisia oranssinruskeita mölliköitä. Ja sadepäivän jälkeen niitä näkyy erityisen paljon liikenteessä.

 


 


Ja kun niitäkin olisi syytä hävittää.

"Espanjansiruetana (Arion vulgaris) on haitallinen vieraslaji, joka aiheuttaa massatuhoja puutarhoissa ja käy jopa linnunpoikasten kimppuun. Sateisina kesinä sen kanta leviää nopeasti, sillä jokainen yksittäinen etana voi tuottaa satoja munia. Laji voi olla haitallinen myös ihmisille ja kotieläimille, joten sen torjunnassa ei auta hempeillä".

En nyt kuitenkaan ala niitä kävelyreitiltä poimia ja hävitää, mutta inhottaa ja hirvittää tuolallaiset niljakkeet.  Ukkoetena onkin sitten  ihan toinen juttu  .

 


 

Eihän sekään nyt niin kovin kaunis ole mutta.....

"Ukkoetanat syövät lähinnä lahonneita lehtiä ja sieniä, joten ne eivät juurikaan aiheuta tuhoa ihmisten viljelyksille, kuten eräät muut etanalajit". 

Mielellään antaisin kaikkien kukkien kukkia ja eläinten elää, mutta ihan yksinkertaista sekään ei ole.


7 kommenttia:

  1. Valtavia lötköjä! Ja yksi käy jopa linnunpoikasten kimppuun!!! Aina kun luulee nähneensä ja kuulleensa kaiken, tulee jotain uutta hämmentävää infoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain luin, että nuo lötköt levittävät mm. koli-bakteeria ja siksikin vältän astumasta niiden päälle etten sitten tossuissa kuljeta mitään pöpöjä sisään. Kaikkea inhottavaakin luonnosta löytyy.

      Poista
  2. Varhaista huomenta!
    Juurikin edelläni kommentoineen Sartsan kautta hyppäsin tänne ja luin koko Alanyan reissun, kiitos!
    Kaupunki on tuttu 90-luvun alusta alkaen, jolloin tutustuin "Heikkiin". Hän itse kertoi, kuinka suomalainen pariskunta oli ottanut hänet Itä-Suomeen (en muista enää paikkaa) luokseen asumaan siksi aikaa, että hän kävi kokkilinjan ammattikoulussa. "Heikki" on muuten profiililtaan ihan Teemu Selänteen näköinen ja sitä tuli naurettua yhdessä monet kerrat. :D
    Jätän nyt vain "tassun jäljen" käynnistäni ja jatkan tämän blogin lukemista, kunhan silmät pysyvät taas auki.
    Kivaa elokuista aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, että kommentissani näkyy tuo päivä ja aika. Oikeasti on ma aamu 5.8. ja kello on 04:41. Sillä väliä. ;)

      Poista
  3. Olipas hauska sattuma, kun minä taasen Pöllön blogin kautta kävin juuri ensimmäistä kertaa sivuillasi kurkkimassa mistä T-haaste sai alkunsa.
    Kiva kun löysit Turkki-blogin. Siitä alkoi aikoinaan kaikenlainen tarinointi kun halusin jakaa matkakokemuksia ystävien ja perheen kanssa.Muuten tulisi helposti todettua kolmen kuukauden reissun jälkeen, että "oli ihan kivaa " :-))).
    Tervetuloa sivuilleni Sinä aamuvirkku :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Todellakin hassu yhteensattuma! Lisään tämän blogisi heti sivupalkkiin...

      Poista