maanantai 26. elokuuta 2024

 27.08.2024

 

Ja vielä vaan jatkuu kurkkujutut 😁eli Touhulan keinun viereen istuttamani taimet olivat KURKKUA. Nyt alan jo epäillä siemenpussien sisällön oikeellisutta. Mutta hällä väliä kun kerran hyvin kasvaa .....taitaa olla pieniä avomaankurkkuja jotka tähän puskaan ilmaantuu.

 


 Ja toinen ihmetyksen aihe on metsässä kasvavat punaiset viinimarjapensaat. Eihän se sinäänsä ole ihme kun lintujen mukana sinne leviävät vaan se , että vaikka niitä ei kukaan lannoita tai leikkaa ja huolehdi niin niin yhtä lailla marjoja tulee.....nuo nyt poimin talteen.

 


 Ja miksei linnut niitä sieltä metsästä syö ??? kun niin kuitenkin niin mieluusti puutarhan pensaat tyhjentävät. Luonto ON ihmellinen 💚.



2 kommenttia:

  1. Jotenkin tuli mieleen (adoptio-)äidinäidin rintamamiestalo Orimattilassa, kun sieltä taisi löytyä kaikki marjat, mitä vaan voi olla. Ja nyt tuli mieleen, etten muista sieltä esim. porkkanoita? Pitääpä kysyä äidiltä.

    VastaaPoista
  2. Marjapensaita ja omenapuita taisi olla kyllä vähän joka talon pihassa ennen vanhaan. Touhula oli ollut ennen minua autiotalona kauan ja pensaat sen mukaiset :-). Itse olen istuttanut omenapuita, luumupuita ja kirsikkapuun ja uudistanut muutaman marjapensaan.
    Ja kyllä sellainen peruna- ja tai porkkanamaakin aika yleinen oli jos vain sopivaa maata oli pihapiirissä :-).

    VastaaPoista