keskiviikko 21. elokuuta 2024

 

 22.08.2024

 

Kari on meistä parempi taikinamaakari ja pyydänkin usein, että tekisitkö tietynlaisen taikinan. Nyt oli toiveena sellainen perinteinen hiivataikina joka ei ole liian makea eikä suolainenkaan. Tähtäimessä oli tehdä kaalipiirakka ja sellainen "vanhanaikainen" versio eli ei mitää turhia mausteita tai kikkailuja.

Äitini teki usein aikoinaan porkkanapiirakkaa joka oli herkkua kahvin kanssa. Ja Mummon bravuuri oli juuri tuo kaalipiirakka. Karjalaisia perinneleivonnaisia. Jotain sellaista makumaailmaa tavoittelin. 

 


En siinä jäljittelyssä täysin onnistunut, mutta siitä huolimatta vein maistiaisia Äidille hoitokotiin. Ruokamuisto ei kuitenkaan herännyt henkiin kaalipiirakan myötä. Äiti kun ei paljon enää muista sen paremmin uusia kuin vanhojakaan asioita, tapahtumia tai ihmisiä.

Taikina oli tosiaan niin sitkoista ja helposti leivottavaa , että tein lopusta "pötköleivän" johon upotin keskelle jääkaapin perukoilta löytyneen sinihomejuuston lopun.



Lämpimänä erittäin 😋.

4 kommenttia:

  1. Vaarini uusvaimo oli myös karjalaisperua, kuten siinä sukuhaarassa muutkin. Siellä oli usein kaalipiirakkaa tarjolla. Oli kerran myös ruisjoulupipareita, joiden syöminen kahvipöydässä vaati pokerinaamaa. Ei auttanut puolisoani sekään, että yritin potkaista pöydän alla jotain merkkiä tilanteesta. Otti vaan hänkin sellaisen piparin ja kyllä minua nauratti ;D Oli aika terveellinen maku ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita ruispipareita en tiedäkään :-).Karjalaiset oli kyllä kovia leipomaan ja kokkailemaan ja vähistä aineista usein saatiin aikaan hyvää. Olen tottunut lapsena siihen, että aina viikonloppuna kotona leivottiin pullat ja piirakat . En enää ihan siihen kykene :-) mutta jonkinlainen kipinä noihin keittiötouhuihin on kyllä aika vahvasti olemassa.

      Poista
  2. Sinihomejuusto ♥ !!! Onneksi sitä löytyy jääkaapista avaamaton paketti!

    VastaaPoista
  3. Se on toisten herkku ja myös toisten inhokki :-))).

    VastaaPoista