perjantai 9. elokuuta 2024

 10.08.2024

 

Tässä vuosien saatossa on tullut hehkutettua kerran jos toisenkin sitä miten paljon pidän elokuusta. Aurinko on vielä lämmin, muttei niin polttava, hyttyset vähenee, "pehmeästi pimenevät" lämpimät illat, sato kypsyy, koulut alkaa ja alkaa taas sellainen tavallinen arkinen "järjestäytynyt" elämä. Uimahallikin aukeaa ja soittotunnit alkaa.

Ja mikä vetää vertoja kauniille heilimöivälle pellolle. Sen tuoksu on ihan omanlaisensa. Kypsä vilja. Pikkuisen ehkä jo haikeuttakin ilmassa, mutta ihan vain aavistus.




Olisipa elokuu vaikkapa puolen vuoden mittainen 😁.




6 kommenttia:

  1. "Vielä on kesää jäljellä..." Elokuu on vielä hyvinkin kesäkuukausi, vaikka ilmassa on jo saapuvan syksyn aavistus.
    Vesisade alkoi puolen päivän maissa ja sen piti jatkua yöhön asti, mutta niin vain se loppui - toistaiseksi.
    Meillä on kylänraitti hiljentynyt. Mökkiläiset ovat palanneet kaupunkiin koulujen alun myötä - mutta myös koululaiset ovat kadonneet 😢😢
    Ennen katselimme ikkunasta miten koululaiset kulkivat reppu selässä tienpientareella, heilauttivat kättäkin Mursulle jos sattuivat näkemään hänet rappusilla.
    Nyt kun koulu lopetettiin, taksi kiertää keräämässä lapset kyytiinsä ja vie heidät n. 30 km päähän kunnan keskustaan uuteen kouluun. Hiljaisia ovat viikot - eikä viikonloputkaan niin vilkkaita kuin kesällä, kun kaupungeissa on kaikenlaista tapahtumaa.
    Kylä laskeutuu pikkuhiljaa odottamaan ensi kesää 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ikävää että kyläkoulu on lopetettu ja lapset kuskaaan muualle. Tulee koululaisille pidemmät päivät matkan takia ja muutenkin erilaista kun on isompi koulu ja enemmän oppilaita. Ja se pahuksen koulukiusaaminen.....
      Justiinsa luin, että saaristossa Hitis-Rosalan kyläkoulussa on yhteensä neljä oppilasta joista yksi ekaluokkalainen :-). Saaavat ainakin yksilöllistä opetusta.
      Touhulan pihalle kuuluu hyvin kyläkoulun välituntien iloittelu ja tosiaan kiva katsella kun pikkutyypit menee raitilla aamulla kouluun ja sitten iltapäivällä kotiinpäin.
      Ja kuten totesit kesää ON vielä jäljellä hyvinkin vielä syyskuussakin jos oikein lykästää :-). Nyt tosin täällä sataa kaatamalla ja on aika syksyinen tunnelma.

      Poista
  2. Ihanat auringonkukat! ♥
    Tunnin päästä alkaa livekeikka, jonne olen menossa. Saan kanat ulos uunista sitä ennen. Koitan pitää positiivisuutta yllä ja samaa toivottelen sinne!

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Positiivisuus pitää pinnalla paremmin :-).

    VastaaPoista
  4. Asiakkaalla oli eilen tuollainen kukka ja minä luulin sen olevan tekokukka ;D

    VastaaPoista
  5. Ei ole auringonkukkaa voittanutta :-).

    VastaaPoista