tiistai 8. lokakuuta 2024

 

 09.10.2024

Ties kuinka monta kymmentä kertaa ollaan ajettu huristeltu  ohi Tammelassa sijaitsevasta "Maku liha"-myymälästä. Nyt poikettiin siellä vaikka minulla taisi olla vähän sellainen vastahanka päällä. Kuvittelin, että siellä on jotenkin sellainen sikala-meininki 🐷. Sijaitseekin  Kärsäkujalla 😂.

 

Mutta kaikkea muuta.

Siisti vanha maalaismiljöö ja paljon muutakin tarjolla kuin vain lihatuotteita. Ja viehättävä lounaskahvilakin. 

 


 





Meillä asuu vain yksi makkarafani 😉. Makkaraa voin toki minäkin syödä ja useimmiten olen halukas maistamaan kun on kyse erikoismakkaroista. Ollaanhan me itsekin välillä makkaroita tehty ja siksikin on hyvä maistella muiden tuotoksia. 

 


 

Makulihan Boomeri-makkara oli voittanut jonkun ison makkarakisan ja sen Kari tiesi entuudestaan ja siksi se valikoitui mukaan. On vielä maistamatta, mutta tuota tomaattista yrttileikettä maistoin juurikin nyt aamukahvilla ja voisin ostaa sitä toistekin.

 


Muutenkin paikka oli sen verran houkutteleva, että sinne voisi ajella ihan vartavasten uudestaankin.


9 kommenttia:

  1. Ihania nämä tilapuodit ja niiden tuotteet.
    Itsellä tulee aivan liian vähän käytyä.
    Olen haaveillut jos saisi käytyä hakemassa jauhoja leipiin,
    jostain tilalta, mutta haaveeksi on ainakin vielä jäänyt.
    Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Välillä kyllä tuntuu, että nuo tilapuodit hinnoittelevat tuotteensa ylihintaisiksi. Ihmettelen miten saavat kaikki yleensä myydyiksi. Mutta tuolla tilalla oli ihan maltilliset hinnat ja kuten totesinkin niin oikein viehättävä miljöö. Kannattaa poiketa jos joskus kymppitietä huristelee :-).
    Kiitos samoin :-).

    VastaaPoista
  3. Näin maalla asuvana toivoisin, että olisi mahdollisuus ostaa ruokaa suoraan tilalta. Joitakin tuotteita toki pystyykin ja meidän kylällä on oma puutarhatila tilapuoteineen ja siellä voi sanoa olevan ihan kaikkea mitä maasta saa: marjoja, juureksia, vihanneksia - ja niistä jalostetaan hilloja, juomia moneen makuun. Leipää ja jauhojakin siellä näyttää olevan.
    Mutta yksi mitä haluaisimme käydä ostamassa suoraan tilalta on maito!
    Ilman lääketieteellisiä tutkimuksia on selvää, että Mursulla on laktoosi-intoleranssi, mutta laktoosittoman maitojuoman lisäksi täysin käsittelemätön maito antaa vatsan olla rauhassa.
    Olisi niin kiva ottaa nuo maitohinkit käyttöön ja kuten ennen vanhaan toisessa mummulassa, käydä naapurista hakemassa hinkillä maitoa.
    Toisessa mummulassa olin aina punaisen mukini kanssa odottamassa kun mummo (muori) siivilöi lypsämänsä maidon ja sain lypsylämmintä maitoa mukiini 💗 Eipä ollut parempaa juomaa.

    VastaaPoista
  4. Minä en kyllä yhtään havittele tuota maidon ostamista kun en oikein muutenkaan maidosta pidä ; saatikka sitten että olisi sellaista ihan oikeaa maitoa. Ja vielä lämmintä. huh huh :-).
    Mutta se taitaakin olla sellainen juttu joka jo lapsuudessa opitaan ?
    Touhulan vieressä on hunajafarmi ja koska pöntöt ovat ihan minun rajalla niin hunajaa saan farmarilta niin paljon kuin mitä meillä tarvitaan. Mutta muuta tarjontaa ei valitettavasti ole kun ei ole enää edes kyläkauppaa jossa voisi paikalliset myydä kätevästi omia tuotteitaan. Ja muutenkin moni asia menee niin mutkikkaaksi kaikkien säännöksien puitteissa. Hyvähän toki on , että on valvontaa, mutta se myös rajaa aika lailla omien tuotteiden myymistä ulkopuolisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, se lypsylämpimän maidon juonti opitaan varmasti ihan pienestä lapsesta - minäkin muorin perässä lypsyllä kuljin varmaan alle kaksi vuotiaasta alkaen.
      Säädöksethän noita suoraan tilalta myyntejä säätelee, ei anneta ihmisten (ostajien) käyttää omia aivojaan. Ja sitten tietysti se, että ihmiset ovat heti kauhuissaan jos kananmunassa on kaksi keltuaista tai jotain muuta joka poikkeaa "kaupan" tuotteesta 😉

      Poista
    2. Justiinsa noin eli turhaa hösötystä niin monista asioista.

      Poista
  5. Kaupunkilaiselle tuli nälän lisäksi halu herkutella. ;)
    Sade- ja myrskyterveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrskystä on täällä jo ilmeisesti selvitty mutta aikamoista myräkkää olikin. Pk-seudulla taisi olla ihan tosi kyseessä.

      Poista
    2. Pitää laittaa tätä kautta Sinulle kommenttia kun eilisen blogisi kommentin vei ilmeisesti myrskysää taivaan tuuliin ja tänä aamuna kun yritin lähettää kommenttia uudelleen niin myrskyä oli edelleen ilmassa ? :-)) tai sitten niitä ilmaantuu monin kappalein jossain kohtaa.
      Mutta upea villatakki; ettei unodu sanoa :-).

      Poista