tiistai 22. lokakuuta 2024

 23.10.2024

 

Manasin jo aiemmin sitä miten autooni murtauduttiin keskellä kirkasta sunnuntaipäivää. Auto jäi onneksi vielä pihaan , kun toimelias naapuri näki varkaat ja ajoi tiehensä, mutta nuo kolme nuorta varasta ehtivät viedä autosta silmälasit, aurinkolasit ja takapenkin peiton.

Mutta tuntui aika surkealta kun löysin nyt viikkojen päästä silmälasien kehykset ja irronneet linssit meidän pihatieltä. 

 

 Kukaan kun ei tee mitään toisen vahvuuksilla olevilla silmälaseilla.  Pelkkää harmia kaikille !

Ensinnäkin piti tehdä rikosilmoitus kotivakuutuksen vuoksi. Ihan turhaa kuormitusta poliisille kun kaikki tietää, ettei noita tyyppejä kukaan koskaan saa vastuuseen teostaan. Tosin ajattelin ilmoitusta tehdessä, että jos kyseinen joukko liikkuu enemmänkin näillä seuduilla niin onpahan tämäkin tyhmääkin tyhmempi juttu dokumentoitu.

Monisivuinen paperiversiopäätös tupsahti sitten postissa kotiin eli tapaus on loppuunkäsitelty. Senkin tekemiseen tarvittin joku. Ja vielä postipoika sitä tuomaan 😉.

Sitten vakuutusyhtiö alkaa pohtia sitä, että oliko nyt ihan 100 % varmaa, että auto oli lukittuna. Siihen tarvittiin yksi virkailija soittamaan minulle ja sen jälkeen vielä pohdintaa tiimin kesken 😁. Lukitsen auton aina. Se kun on vain sellainen refleksi, mutta en tietenkään voi pistää päätäni pantiksi siitä asiasta. Refleksitkin voi pettää.

Kaiken jälkeen päätös oli , että kotivakuutus korvaa (omavastuun jälkeen) , mutta paljon siihen tarvitsi käyttää monen virkailijan aikaa.

 


Täysin turhaa työtä ihan kaikille varkaista alkaen 😂.


4 kommenttia:

  1. Turhauttavaltahan tuollainen tuntuu. Ja kun uutisissa näkee ne metrin korkuiset asiakirjapinot jossain oikeudenkäynneissä, niin miettii jaksaakohan kukaan noita lukea oikein ajatuksella.

    VastaaPoista
  2. Ja kun sitä haluaisi , että ihan oikeat rikokset ja vaaratilanteet käsiteltäisiin ajatuksella ja huolella niin tämmöiset turhanaikaiset pikku tapahtumat vain vie suotta aikaa. No minun kannalta loppu hyvin ja kaikki hyvin :-).

    VastaaPoista
  3. Tuosta tuli mieleen Kelan virkailijat. He, jotka lukevat hakemuksia ja niiden liitteitä. Huohh. Päätökset tulevat OmaKelaan, mutta silti (ainakin minulle) myös paperisina postiluukusta. On niillä käsittelijöillä homma!
    Hyvä, että sinun tapauksessasi vakuutus korvaa!
    Ps. Luin useamman postauksen (taas) kerralla ja ainakin yhteen kommentoin...

    VastaaPoista
  4. Kiitos kun kahlasit postauksiani läpi enemmänkin :-).
    Minulla on sellainen kokemus sairaalamaailmasta, että kun asiakkaalle lähetetään ajanvarauskirje niin se saattaa olla kymmenen A4-arkkia. Siinä on itse aika ,mahdollisesti monen monta ohjetta, esitietolomake, yleisiä sairaalan ohjeita jne. Kyllä siinä moni häkeltyy kun saa sellaisen nivaskan kotiin.

    VastaaPoista