tiistai 15. lokakuuta 2024

 16.10.2024

 

Niin paljon kuulee moitetta terveydeshuollosta , että on ihan pakko tuulettaa myös hyviä kokemuksia. Joskus ennenkin olen todennut miten hyvin ja nopeastikin minua on palveltu meidän terveyskeskuksessa. (Ja kerran myös Jämsässä mökkiläisenä ).

Ja samoin tälläkin kertaa. Toivoin aikaa fysioterapeutille jotta saisin hyviä vinkkejä selän ja lonkkien vetreyttämiseen. Takasinsoitto tuli puolen tunnin päästä soitostani ja ajan sain seuraavalle päivälle. 

Ystävällinen, asiallinen, huolellisesti tutkiva fysioterapeutti otti vastaan ja antoi hyvät kotijumppaohjeet; juuri niitä kaipasin nyt kun tunnen olevani aamuisin jäykkä kuin rautakanki. Nyt on kaikki siis vain itsestä kiinni 😏.


Kerrassaan sujuvaa sanoisin. Ja sen myös totesin ääneen.

Tämä  runo löytyi kirjasta






4 kommenttia:

  1. Hienoa palvelua ja toimintaa.
    Toivon niin, että näitä pieniä/pienempiä (enhän kyllä tiedä millainen terveyskeskus teillä on) terveyskeskuksia ei lopeta, vaan ennemminkin palattaisiin hitusen ajassa taaksepäin siihen entisenlaiseen kunnanlääkäri -systeemiin.
    Meidän kunnassa periaatteessa on kullekin kylälle nimetty oma lääkäri, mutta meidän kylän lääkärillä olen käynyt vain kerran - muuten olen tavannut joka kerta eri lääkärin, kun "mua on vain vilkaistu, mitähän pitäis tehdä" 😄.
    En tiedä kokeiltiinko sitä koko maassa, mutta entisessä kotikaupungissa oli vuosia sitten Oma lääkäri -kokeilu jonkun aikaa; en oikein tiedä mikä siinä oli, ettei se koskaan kunnolla toiminut. Eli sellainen yhdistetty vanha kunnanlääkäri ja oma lääkäri -systeemi voisi olla hyvä 🤔

    VastaaPoista
  2. Meillä on kyllä ihan kunnon kokoinen terveyskeskus , mutta täytyy sanoa, että sen kerran kun siellä olen käynyt niin kovin vähän näen asiakkaita tai henkilökuntaa; se on minusta jotenkin niin outoa. Touhulan terveyskeskus maalla on paljon vilkkaamman oloinen kuin tämä meidän keskikaupungilla sijaitseva. No voi olla sattumaakin ?
    Miten ihanaa olisikin sellainen oma lääkäri-systeemi. Sellainen on ollut kai joskus kokeiluna täälläkin , mutta mihin lie kaatunut.
    Kun on oikein kipeä ja tarvii pikaisesti lääkäriä niin silloin ei niin nuukaa kuka ottaa vastaan kunhan saa akuutisti apua, mutta sitten kun puhutaan ihmisen kokonaisuudesta niin silloin olisi TOSI kiva jos olisi sama lääkäri aina kun mahdollista.
    Kukaan lääkäri ei kuitenkaan jaksa/ehti/pysty lukemaan edellisiä tekstejä joten niin moni asia jää huomioimatta jollei itse muista mainita ja siihen se aika sitten menisikin :-).Vanhojen kertaamiseen. Mitä enemmän sairauksia entuudestaan niin.....vastaanottoaika loppuu ennenkuin se alkoikaan :-).

    VastaaPoista
  3. Ei moitteen sanaa täältäkään - tosin olen onnekseni joutunut käyttämään vain hammaslääkäripalveluita. Päivystys toimii loistavasti! Luuttomana lasijalkaisena "Tuhkimona" pääsin aikoinaan yksityiseen hoitoon vakuutuksen puitteissa. Sitä olen kyllä monasti miettinyt, että entä jos vakuutusta ei olisi ollut... Mutta mitä niitä miettimään - kohtaloon uskon, kaikella on tarkoituksensa, mutta tuo runokirja kuulostaa siltä, että sitä on alettava kaivella jostain kätösiinsä!!

    VastaaPoista
  4. Minulla sattuu olemaan terveysvakuutus ja sillä pääsee kyllä yksityiselle jos tarve vaatii. Olen kuitenkin saanut jopa parempaa palvelua terveyskeskuksesta ja on jotenkin yksinkertaisempaa kun kaikki tiedot on samassa paikassa. Molempi parempi :-).
    Hienoa , että hammaspäivystys toimi hyvin kun olen sellaisessa itsekin välillä duunaillut :-).
    Tuo kirja oli kirjastossa "teemahyllyssä" eli nyt oli tarjottimella kirjoja jotka liittyvät vanhenemiseen. Hyviä runoja ja oivalluksia sekä mainioita kuvia.

    VastaaPoista