21.10.2024
Sunnuntain perinne meillä on ollut , että ruoka on silloin vähän jotain parempaa. No poikkeus vahvistaa säännön. Nyt oli jääkaappiin jäänyt kaikenlaisia jämiä viikolta ja ne hiersivät minua ja päätin kokkailla jotain todellista sekasotkua 😁.
Pakastimesta löytyi jauhelihapaketti ja siihen sekaan kasviksia ja pastakastikkeen jämä.
Ja sekaisin meni myös perunamuusi, munapasta, raejuusto ja perunasalaatti (se vähän tosin epäilytti )
Ja yksi kananmunakin vähän notkistamaan seosta
Ja paimenpiiraan tyyliin uunivuoan pohjalle soosi ja päälle perunahässäkkä ja pieni pala auraa löytyi murusteltavaksi pinnalle.
Erittäin hyvää siitä tuli ja varsinkin hyvä mieli kun sain upotettua niin monta jämää samaan ateriaan. Ja ihan jopa siihen sunnuntai ateriaan. Mutta harmillista on vain se, ettei samanmoista pysty enää koskaan tekemään uudelleen; jämät kun on aina erilaisia 😊.
Tuo on kyllä ihana taito kun pystyy loihtimaan jämistä jotain herkullista, eikä mitään mene hukkaan.
VastaaPoistaJämistä tekemisen opin lounaskahvila/pitopalveluvuosina.Menekki kun voi olla aika vaihtelevaa eikä haluaisi heittää paljoa pois ; mieluummin ei mitään :-).
PoistaKari joskus kysyy, että mitähän tässä on ja vastaa sitten itse, että ehkä parempi kun ei tiedä :-). Pääasia ,että maistuu hyvälle.
Herkullisen näköistä ja varmasti on ollut myös makuista!
VastaaPoistaMeillä Mursu napsii jämät usein iltapalaksi tv:tä katsellessa - tai on laittanut jämäruuan minulle valmiiksi annokseksi seuraavaa päivää varten 😄
Minä olen siinä jämäkkä periaatteissani, että jos niin paljon nähdään vaivaa ja aikaa ja rahaa, että kaupasta kannetaan ruokaa kotiin niin kyllä se sitten myös syödään loppuun. No ihan tiukkapipo en sentään ole eikä tietysti homeisia tai muuten pilaantuneita juttuja käytetä , mutta onneksi ollaan kumpikin kaikkiruokaisia eikä viimeinen käyttöpäivä juurikaan hetkauta :-)).
VastaaPoistaSellaisia ei ennen ollut olemassakaan. Haisteltiin ja maisteltiin ja sen mukaan mentiin.