keskiviikko 16. lokakuuta 2024

 17.10.2024

 

Tehtiin eilen syysretki Koskeloon ja varmistettiin, että sinnekin saa talvi tulla. Yllätyin miten paljon oli vielä puolukoita ihan siinä meidän omalla tontillakin. Ja ovat ainakin jo kypsiä 😁.


 Poimin vain tuollaisen pienen rasian kun kotona odotti "äitien tekemä"- maksalaatikko syömistään ja tykkään sen kanssa syödä puolukoita. Mutta äkkiä olisi tosin poiminut vaikka koko ämpärillisen.

Vähän haikeaa oli lähteä kotiin kun olisi ollut kiva vielä yöpyä, lämmittää sauna.....mutta Arttu 😻odotti kotona kun ei sitä haluttu rasittaa pitkällä matkalla lyhyen oleskelun takia.

Tulisipa pian taas kevät  😊.


5 kommenttia:

  1. Meilläkin syödään silloin tällöin tuota "äitien tekemää" maksalaatikkoa, tosin ihan kaupan puolukkahillon kanssa. Ihana kuva!

    VastaaPoista
  2. Kiitos !
    Puolukat on saaneet sen verran kylmää , että niiden happamuus oli vähentynyt. Ei tarvinnut edes sokerilisää vaan niitä voi pistää poskeensa ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
  3. Jestas miten suuria - luulin ennen tekstin lukemista karpaloiksi.
    Minä ostin peräti kolme sangollista ystäväni miniältä puolukoita ja äitini keitti niistä hilloa... puolukkahillo on lempparihillo - rahkan kanssa niin-niin hyvää! Yksi sangollinen taisi mennä tuoreeltaan... niin kauan kuin kylmiössä säilyivät...
    ja puolukkahan säilyy...

    VastaaPoista
  4. Minäkin tykkään puolukoista ja puolukkarahka on minusta jopa parempaa kuin mansikkarahka. Taidan olla vähän hapan tyyppi kun tykkään myös kaikista sitruuna - ja limejutuista :-).
    Tuntui vähän ikävältä jättää niin paljon noita molluskoja metsään.Aika vain tuli tällä kertaa vastaan.

    VastaaPoista
  5. Meillä ei kumpikaan syö puolukoita - ei siksi etteikö ne olisi hyviä, vaan siksi, että kumpikin "kuplii" sen jälkeen koko loppupäivän, kumpikin omalla tavallaan.
    On tylsää, kun on joutunut karsimaan ruokalistalta monta hyvää ruokaa pois ihan vain närästyksen vuoksi (minä). Lääkitys on, mutta sekään ei ihan kaikkeen auta.
    Onneksi on TV 😂 Tajusin, että on Gaviscon, joka sopii epilääkkeiden kanssa ja auttaa nopeasti. Ällöttävää se on - ei pahaa, mutta ällöttävää, mutta mitäpä ei herkkup...e sietäisi, että voi herkutella 🙄😎

    VastaaPoista