perjantai 11. lokakuuta 2024

 12.10.2024

 

 Ja kuinkas ollakaan. Kristiina K oli löytänyt taas sellaisen haasteen, että teki mieli tarttua siihenkin.

 Eli tässä kysymys kuuluu: Kumman valitset ?  Kysymykset liittyvät matkustamiseen.

 Rinkka vai matkalaukku?

Matkalaukkuja on siunaantunut aikojen kuluessa kaiken kokoisia ja kaiken värisiä. On siis mistä ottaa 😉. Mutta ainoa ongelma on se, että pitäisi osata pakata VAIN kaikkein tärkein matkaan mukaan. Olen luonteeltani toivoton ylipakkaaja.

Rinkka/reppuaika alkaa olla jo mennyttä aikaa. Mummokärry alkaa kai kohta olla se ainut oikea 😂.

Aasia vai Afrikka ?

Ei enää kumpikaan vaan pitkien lentojen aika on auttamattomasti ohi. Hyvä kun 4-5 tunnin lennon hermot ja kroppa kestää.

Auringonnousu vai -lasku?

Auringonnousu on enempi minua kun olen aamuvirkku ja tykkään aloittaa päivän suht reippaasti, mutta kukapa ei pitäsi upeista auringon laskuista . Molempi parempi.

Kortti vai käteinen?

Sekä että ilman muuta. Ennen piti vaihtaa tulevan maan valuuttaa jo etukäteen , että pääsi kohdemaassa alkuun. Nyt kortilla selviää niin monessa paikassa, mutta onhan siitä korttimaksamisesta aina vähän huoltakin. Malesian matkan jälkeen oli Visaa yritetty vinguttaa kerran jos toisenkin, mutta säikähdyksellä silloin siitä selvittin. Luottokunta oli silloin tarkkana.

Finnair vai Ryanair?

 Aiemmmin oli vain yksi ja ainoa eli Finnair, mutta kyllä se mieli on muuttunut kun on tullut käytettyä muitakin lentoyhtiötä ja ilmassa on aina onneksi pysytty. Esimerkiksi Turkish Airlines on palvellut tosi hyvin ja moni muukin aluksi hiukan hämmennystä aiheuttaneet lentoyhtiövalinnat.

Alanya tai Fuengirola?

Kuvittelin ennen , etten koskaan matkustaisi Turkkiin ja sitten kun sain sen pään auki niin menin sinne lopulta kolmeksi kuukaudeksi ja vieläpä Alanyaan . Eli Alanya on ollut sen vuoksi jotenkin lähellä sydäntä.Fuengirola on tietysti tuttu juttu Espanjan reissuilta , mutta en ihan juuri sinne haluasi majoittua pidemmäksi aikaa. Ehkä paikka on jo vähän liiankin suomalainen 😉.

Matkamuisto vai tuliainen?

Kyllä niitä matkatulisia tuli ennen hankittua ja oli jopa vähän aina stressiä siitä mitä kivaa löytää . Jos nykyään jotain tuon tullessani niin se on usein ruokatuotteita. Eivät jää kenenkään hyllyille lojumaan...toivottavasti 😁. Mutta toisaalta on kiva kun on itsellä jotain pientä muistoa tietyiltä matkoilta. Niillä on itselle tunnearvoa.

 Junalla vai laivalla?

Kummallakaan en paljon matkustele. Laivaristeilyt on jäänyt pois siksi, että tulen turhan helposti merisairaaksi. Mutta sen verran olen junaa käyttänyt viime vuosina, että  on hienoa todeta miten paljon siistimpiä, nopeampia ja laadukkaampia junat ovat tänä päivänä verrattuna vaikkapa 70-luvun juniin.

Hattu vai aurinkolasit?

Ensimmäiset oikeat aurinkolasit ostin Karibian matkalle ja tarpeen olivatkin. Ja sen jälkeen en ole ilman juuri ollut. Siis kesällä ja matkoilla. Nyt on jo aurinkolaseissakin vahvuudet 😎. Aurinkohattu on harvinaisempi näky minun päässä. Sellainen tuntuu kuumalta ja ahdistavalta koosta riippumatta.

 Uusi maa vai tuttu kohde?

Nuorena ihmettelin usein miten toiset matkustavat vuodesta toiseen samaan maahan, kohteeseen ja jopa samaan hotelliin. Ajattelin , että onhan maailmassa niin paljon kaikkea katsottavaa.Nyt jo toki ymmärrän ihan hyvin senkin. On helppoa mennä tuttuihin ympyröihin ja jos on viikko lomaa niin voi vain olla ja rentoutua. Vähän kai samaa kuin jos menisi viikoksi mökille ?? 

Loma asunnon omistamisesta ulkomailla en haaveile juuri siksi , että se jos mikä sitoo tiettyyn paikkaan. Vuokrattavia kohteita on kyllä ihan riittämiin.



Tulikohan tätä kirjoittaessa matkakuumetta ? ehkä vähän 😉.

2 kommenttia:

  1. Tosi monessa kohdassa olen samoilla linjoilla kanssasi. Kiitos kun linkitit blogiini.

    VastaaPoista
  2. Pitäisiköhän napata tämä mukaan? Haasteet on yksi heikko kohtani...
    Haasteet on mukavia, näistä oppii aina jotain uutta blogiystävistä 😊

    VastaaPoista