lauantai 12. lokakuuta 2024

 13.10.2024

 

Kauppoihin on jo ilmaantuneet joulusuklaat ja varmaan ihan kohta varmaan paljon muutakin joulutavaraa. En halua vilkaistakaan niiden suuntaan vielä tässä kohtaa. Mutta "joulun värisiä" sukkalankoja sen sijaan piti hamstrata Tokmannilta , kun muistin , että joinakin vuosina lankahyllyt ammottivat tyhjyyttään joulun lähestyessä. Punaista lankaa ei silloin löytynyt juuri mistään.

 


 Tuollainen "Nako"-lanka oli tarjouksessa eli 2 kerää 5 e. Uusi tuttavuus minulle, mutta vaikutti ihan sopivalta sukkalangalta.

Yhdet joulusukat sain jo valmiiksi  nuorta neitiä silmällä pitäen.

 

Ja  kuten hyvin tiedetään joulua voi tehdä piiiiitkän kaavan kautta, lyhyesti ja nopeasti tai voi myös olla tekemättä lainkaan ihan oman mielenkiinnon, voimien, ajan , jaksamisen mukaan. Kukin tyylillään.

Vähän huvitti kun aloitin lukemaan kirjaa "Taatelitalvi" niin kirja alkoi lokakuun toiselta viikolta eli juuri tässä ajassa mennään 😉 Tuossa kirjassa edetään siis kohti joulua ja sen reseptit ovat myös jouluisia.

 


 

 Kyseisen kirjasarjan "Sahramisyksy" on vielä lukematta 😊. Kevyttä luettavaa illassa tai kahdessa, mutta kuten taisin "Sitruunakevään" kohdalla jo todeta niin leivontareseptit oli poikkeuksellisen kivoja. Helppoja toteuttaa,  vähillä aineilla selviää ja juuri kyseiseen aikaan ajankohtaisia. Ja myös hauskasti kirjaan juoneen upotettuja. Romanttista, kevyttä,  helposti luettavaa viihdettä 💖.


 



6 kommenttia:

  1. Kuuntelin äskettäin tuon kirjan. En tarttunut yhteenkään reseptiin. Ne olivat kyllä kiva yksityiskohta jutun väleissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä poimin itsenäisyyspäivän mustikkajuustokakun ja joulun taatelikakun (jossa myös suklaata:-)) ohjeet talteen. Saas nähdä tuleeko käytettyä.

      Poista
  2. Minusta tuo Kahvila Koivu -sarja on ollut mukava sarja, sellaista leppoisaa, hyvänmielen luettavaa. Uusi ja samalla viimeinen osa, Sahramijoulu on kai jo ilmestynyt, kun kirjaston sivut näyttää, että se on tilattu 🤔
    Joka tapauksessa, se on varauksessa ja olen sijalla 141 😄
    Luulen, että minun jälkeeni on aika monta muutakin sitä odottamassa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin laitoin tuon Sahramisyksyn varaukseen poikkeuksellisesti vaikken yleensä ole niin järjestelmällinen noissa kirjastopuuhissa :-). Yleensä nappaan sellaisia kirjoja mitä eteen sattuu.
    Tuon Kahvila Koivu -sarjan olen lukenut vähän väärässä järjestyksessä , mutta ei se ole lukemista haitannut vaikka tietääkin etukäteen miten romanssit ja bisnekset päättyvät.
    Tätä kirjaa oli sikäli vähän erikoista lukea kun suorastaan aistin sen väsymyksen jonka kahvilan/hotellin pitäjä koki kun oli liikaa työtä koko ajan.Tuli omat lounaskahvila/pitopalvelu vuodet niin elävästi mieleen ja sen miten koomassa väsymyksestä ihminen voikaan olla.

    VastaaPoista
  4. Minäkin muistan, kun etsin ennen jotain joulua punaista lankaa ja se oli loppu joka kaupasta. Onneksi ostin kirppikseltä sen yhden kerän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja vielä löysit sen pakastimesta :-)))).

      Poista