08.10.2024
Nyt on ihan paras aikaa poimia suppilovahveroita. Nehän tosin kestävät pientä pakkastakin, mutta sitten kun maa on jo oikein kylmä ja sienet tietysti myös niin sormet siinä palelee.
Minulla on tiedossani hyvät suppispaikat ja niitä kun on niin niitä sitten on kunhan vain malttaa pysähtyä paikoilleen ja katsella vähän ympärilleen. Osaavat piilekellä hyvin kantojen uumenissa ja risukasojen alla.
Tämän pesuvadillisen kuivaan. Sellaisen määrän saan leviteltyä ympäri keittiötä ja kylppäriä lähes näkymättömiin. Eli keittiössä kaappien päälle ja kylppärissä pesutornin päälle. Kuivuvat suunnilleen viikossa pakattaviksi lasipurkkeihin.
Osa tietysti pitää syödä hetimmiten ja nyt ajattelin kokeilla sienitäytteisiä lehtikaalikääryleitä. En ole ennen tehnyt , mutta uuden kokeileminen on aina niin kivaa. Tuli sitten mitä tuli 😊.
No niin, luin juuri aikajärjestyksessä postaukset täysikuusta lukien. 😊 Kiitos!
VastaaPoistaOnnittelut 10-vuotiaalle blogillesi! Eikä ollut tietenkään minun kasaama se avaimenperä, heh. Siinä oli se toinen reikäkin liikaa. Kiva olla reilun kahden viikon tauon jälkeen ajantasalla!
Syksyistä alkanutta viikkoa!
Olitpas ahkera lukija. Kiitos että jaksoit kiinnostua jälkikäteenkin. Sinulla onkin ollut niin paljon muuta mietittävää ja puuhaa.
PoistaAvaimenperä on tosiaan varmaan 20 vuotta vanha :-)).
Samoin Sinulle sujuvaa syksyä !
Suppiksia.
VastaaPoistaEhkä mekin joku päivä lähdetään katsomaan vanhaa tuttua suppispaikkaa, vaikka sinne matkaa onkin.
Tai jos Poika saisi urakkansa valmiiksi ja tulisi pienelle "lepolomalle" tänne päin ja veisi Mursun suppismetsälle.
Meillä on kuivuri (hankittu kuivalihan tekoa varten aikanaan), ja nyt kun kiertoilmauuni, sielläkin saa aika nopeasti kuivattua.
Minäkin olen monen monta vuotta miettinyt, että pitäisikö ostaa ihan oikea kuivuri, mutta vielä se on jäänyt ajatuksen tasolle.
VastaaPoistaMuutamana vuonna kun oli vähän kiireistä aikaa ja paljon löytyi sieniä niin kaadoin suppikset roskineen kaikkineen lakanan päälle ja silloisen asunnon kylppärin lattialämmitys hoiti kuivaamisen.
Perkaaminen oli vähän työlästä, mutta menihän se hätätapauksessa silläkin lailla :-).
Kiertoilmauunissa onnistuin kertaalleen kuivaamaan liikaa siis sanalla sanoen mustuivat koko satsi enkä ole sen jälkeen viitsinyt yrittää uudelleen.
Nykyään otan varman päälle :-).
Toivottavasti pääset suppiksia keräämään !
Voi ei, tuo suppiksien liikakuivuminen mustiksi saakka on kyllä ollut rusentava ja masentava hetki!
PoistaKuivuri on ihan näppär, sillä on kuivailtu kaikenlaista. Uunissakin onnistuu, vanhalla, siis TOSI vanhalla uunilla kuivattiin muutama vuosi sitten ruohosipulia. Pienessä mökissä oli mukava sipulin tuoksu, ei sentään silmät vettä vuotaneet 😂
Olisiko ollut ensimmäinen kesä täällä, kun kuivattiin lipstikkaa: tehtiin niistä nippuja, kuin saunavihtoja. Vedettiin verannalle naru nurkasta nurkkaan ja laitettiin ne sinne kuivumaan. Oli melkoinen tuoksu verannalla kun siellä käveltiin. Nyt koko lipstikkapuska on kadonnut pihalta.