torstai 3. lokakuuta 2024

 04.10.2024

 

Kävin eilen Tawastia Sinfonian - konsertissa. En olisi ehkä muuten tullut lähteneeksi, mutta soitonopettajani soitti konsertissa ja siksikin oli kiva mennä kuulemaan ja katsomaan esitystä. Hassua miten jännitin hiukan hänen puolestaan ennen konsertin alkua; mikä tietysti oli ihan turhaa kun on täysiverinen ammattilainen niin hienostihan se sujui. Tottakai.


Elävä musiikki on aina kokemisen arvoista ja tulee hyvä mieli kun saa lähdettyä paikan päälle. Ohjelmistossa oli Franz Liszt,  Felix Mendelssohn-Bartholdy ja Brahms. Ja solistina viulisti Rebecca Roozeman.

Mutta yksi tosi ärsyttävä asia. Viereeni istui vanhempi mies ja hän oli tapauksen kunniaksi valellut itsensä partavedellä ilmeisesti päästä jalkoihin. Vanha "Mennen" tai "Old Spice" lemusi tosi vahvasti. Tuoksu tai pikemmenkin haju oli niin voimakas , että päätäni alkoi särkeä ja haju alkoi lopulta maistua suussa asti😫. Väliajalla kävin ulkona tuulettumassa ja sain vaihdettua paikkaa niin että loppuosa meni sitten ilman hajuhaittaa.

Voi kun ihmiset oppisivat , että vähempi on parempi jos jotain tuoksua on ihan pakko suihkutella. Enkä edes ole mitenkään erityisherkkä tuoksuille , mutta joku astmaatikko olisi voinut saada kyllä tuosta aikamoisen kohtauksen.

 

2 kommenttia:

  1. Samat kokemukset hajun suhteen. Miten sellainen ihminen voi elää itse sen hajun keskellä. Hämmästyttää.
    Varmasti hieno konsertti.
    Minua on huvittanut yksi asiakas, joka oli kertonut jälkeeni tulleelle sairaanhoitajalle, että täällä kävi se sellonsoittaja ;D

    VastaaPoista
  2. Kai ihminen tottuu omiin hajuihinsa; hyviin ja huonoihin :-).
    Meillä Kari tapaa sanoa aina, että Arttu soittaa selloa kun sillä on koipi pystyssä ja peräpään puhdistus meneillään :-).
    Sinä oletkin oikeastaan kellonsoittaja :-)) kun siellä asiakkaitten ovikelloja soittelet :-).
    Konsertti oli kyllä ihan hyvä tosin ehkä vähemmän juhlavaa kuin odotin. Kävin vuosia Tampereella asuessa Tamperetalossa kaupunginorkesterin konserteissa ja rima taisi nyt olla turhan korkealla. Mutta musiikkielämys on aina kuitenkin elämys.

    VastaaPoista