keskiviikko 10. tammikuuta 2024

 11.01.2024

 

Olenko säästäväinen, nuuka, saita, itara, visukinttu vai vain järkevästi rahaa käyttävä 😀? Siihen on suorastaan mahdotonta vetää rajaa eli että mikä liiallista nuukailua ja mikä taas taloudellista ajattelua.

Mutta on rahaa sitten ollut enemmän tai vähemmän käytössä en juurikaan panosta laatuun. En ole kalliiden huonekalujen, laitteiden ,vaatteiden, autojen perään vaan ilostun aina kun Sulo Vilenin periaatteen mukaan "saan halvalla". Minun maailmassani se peustuu siihen etten jaksa välttämättä kauhean kauan samoja asioita eli jos ostaisin jonkin ns. arvohuonekalun niin sitä sitten pitäsi katsoa huushollissa lopun ikää. Sama ajattelu pätee vaatteisiin ja miksei myös laitteisiinkin. Aikoinaan ostin kalliin telkkarin muka loppuiäksi ja kissan viikset se on ollut kaatiksella jo kauan. Aika ajoi siitä ohi. Kotiteatterilaitteet jäivät samaan syssyyn käyttämättä jne jne....

Jos olisin täysin varma, että kallis, laadukas ostos on hintansa arvoinen niin toki sen ostaisin. Säästäisi myös luontoa kun ei olisi turhaa kulutusta, mutta ei se ole todellakaan niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Tai siis jonkun mielestä on.




2 kommenttia:

  1. Mua rupesi naurattamaan - ei suinkaan sun rahankäyttösi - vaan meidän.
    Meillä on mikroaaltouuni, joka on varmaan parikymmentä vuotta vanha, ellei enemmänkin. Mutta se on äärettömän hyvä ja tehokas eli ei tarvetta vaihtaa. Sinä aikana kun se on meillä ollut, olemme ostaneet kolme televisiota. Viimeisimmän sen takia, että edellinen hajosi, sitä ennen siksi, kun vanha oli liian pieni ja sitä edellinen annettiin Pojalle.
    Samoin läppäreitä on hankittu molemmille useita sillä välin; nämä kun ei nykypäivänä montaa vuotta kestä.

    Me ostetaan paljon tavaraa myös käytettynä, esim. viimeisin hankinta on nojatuolit, jotka saatiin halvalla. Juu, halvalla hyvinkin 😂 Tuolit on sellaiset joita olin halunnut jo pitkään ja ne oikeasti olivat halvat ja lähes uudet. Mutta vähän kalliimmiksi ne tulivat kuin alunperin oli tarkoitus maksaa tuoleista: ne olivat Pojan asuinpaikkakunnalla joten lähdettiin hakemaan niitä sieltä ja samalla tietenkin tervehtimään Poikaa. Käytiin syömässä ja ruokakaupassa ja tankkaamassa ja maisemareittiä kotiin - ja kuka se maksoi kaiken: minä 😂😂😂 Mutta nyt on tuolit jotka sopii meille ja miellyttää minua. Ja sain "halvalla".

    VastaaPoista
  2. Jäin mietimään meidän kodinkoneiden ikää ja yllätyin että pesutorni on palvellut kiitettävästi jo kaiketi 20 vuotta enkä ole edes ajatellut , että se olisi vanha kun on kiitettävästi toiminut tähän asti.Ja monet muutot ja asennukset joutunut kärsimään.
    Läppäreitä tosiaan pitää uusia ärsyttävän usein ja vaikka nykyinen telkkari on suht uusi niin sekin jo vastustaa joitakin juttuja eli ihan kaikkea ei pysty siihen enää asentamaan.

    Niin se suhteellista tuo halvalla saaminen :-)mutta mietippäs sitä että jos vielä tuolikin olisivat maksaneet paljon niin vielä kalliimmaksi olisi hakureissu tullut...että sikäli :-).

    VastaaPoista