lauantai 6. tammikuuta 2024

 07.01.2024

 

Pitää jatkaa tuota matkustusasiaa kun kerran sille tasolle ajatukset ovat jääneet. Eli.....

Plussaa on ilman muuta sää joka on joka tapauksessa parempi kuin tämän hetkinen Suomessa. Kävelyllä saa tallustaa lumettomia katuja ja teitä ja vaikkei rantakelejä olisikaan niin lämpömittari on plussan puolella takuuvarmasti. Muutenkin tulee oltua ulkona paljon paljon enemmän.

Tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat niin maukkaita ja edullisia. Mikää ei vedä vertoja Turkin vihannestoreille josta voi ostaa kassikaupalla tuoretta tavaraa minihintaan. Ja Espanjan ne espanjalaiset tomaatit versus meidän tämän hetkiset kumipallot.

Aina jotain kivaa nähtävää ja ihmeteltävää

Iso miinus on se, että pitää nousta lentokoneeseen ja matkustaa kauas ja olla pois kotoa. Vaikea yhtälö 😃.

Mutta jos ei matkusta ulkomaille voi ostaa kaupasta jotain joka on kuljetettu meille sieltä. Eilen osui kaupan vihannestiskillä silmään käpy. Mitä se teki syötävien joukossa ? Myyjä kuuli ihmetykseni ja tuli paikalle ja kertoi että ne ovat  Italiasta tuotuja Pinja männyn käpyjä. 



 

Kun se on riittävän kauan lämpimässä niin se aukeaa ja siemenet voi käyttää sitten ravinnoksi. Pinjan siemeniähän myydään ihan sellaisenaankin pussissa. Tuoksuu kuulemma oikein hyvältä kun se aukeaa. Saas nähdä  😁.


2 kommenttia:

  1. Hämmentävä ostos :) Minäkin selailin eilen matkasivustoa. Ei tarttunut mikään. Samanlaisia ongelmia minulla kuin sinullakin asian suhteen ;D

    VastaaPoista
  2. Pitäisi varmaan lötyä joku sellainen matkajuttu , että tuonne on "ihan pakko" lähteä niin loppuisi sitten se pähkäily lähteäkö vai ei. Matkojen hinnat ovat nykyään myös sen verran korkeita että sekin laittaa miettimään onko joku viikon/kahden matka tosiaan sen arvoinen.

    VastaaPoista