torstai 23. toukokuuta 2024

 

 24.05.2024

 

Sen verran lisään tuohon "maitohorsmaparsa"  juttuun, että seuraavan satsin tein vähän vielä nuoremmista versoista ja katkaisin ne lyhyemmiksi ja sitä myöten myös se kuituisuus hävisi lähes kokonaan. Ja kun ihmettelin , että poikkeuksellisesti piti yöllä käydä pissalla , mutta sittemmin luin, että maitohorsmalla on myös nestettä poistava vaikutus 😉 kaiken muun hyvän lisäksi. Ja sitten muihin aiheisiin .....😊

Tässä tämän kevään lankavärjäyksen lopputulos: Vasemmalta koivu, ruusu, omanapuu+onnenkukka ja raparperi.Värit näyttävät kuvassa vähän haaleilta verrattuna luonnossa, mutta se on selvää, että kaikki luonnonvärit natsaavat yhteen.

 


 

 

Tosi yllättävää oli , että vaikka ruusujen värjäyslieni oli ihan syvän lilan punaista niin lopputulos oli kuitenkin ruskeankeltaista. Millä lie talvella jostain Afrikasta tuodot ruusut ylipäätään värjätty .

En raaskinnut heittää ainakaan vielä heittää liemiä pois.Ne voisi vaikka yhdistää ja lisätä joukkoon taas  jotain ihan muuta.

 


 

 Touhulassa elämä siirtyy kauniilla säällä hyvin pitkälti ulkotiloihin ja niin siellä sitten vyyhdin (onko sellaista sanaa ??) ja myös kerin langat uudelleen. Ja on niin TOSI hienoa kun on nuo vanhat ja hyvin toimivat työvälineet tallella. En kuuna päivänä olisi uskonut, että otan nuo ns. museoesineet vielä omaan käyttöön.





Nyt jätän kasvivärjäyksen ainakin hetkeksi ja jatkan ehkäpä  lupiinien aikaan; niistä saa oppien mukaan taas jotain ihan muuta 😉.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti