keskiviikko 22. toukokuuta 2024

 23.05.2024

 

Olen turhankin arka käyttämään mitään luonnon antimia esimerkiksi villiyrttejä ja sienissäkin olen tosi tarkka,  että poimin vain ne jotka ihan varmasti tunnen. Nyt kuitenkin "rohkaistuin" maistamaan parsan veroiseksi kehuttua maitohorsmaa. Sen nyt ihan taatusti tunnistan ja niistä ei ole omalla tontilla pulaa. Ja omalla tontilla kasvaneet ovat ainakin puhtaita luomutuotteita.



Valmistin ne uunissa ihan justiinsa niinkuin parsatkin eli vain vähän oliiviöljyä pintaan 200 asteessa n.10-15 minuuttia ja sitten vain sormisuolaa pintaan. Kalapihvin kaveriksi.




 Maku oli ihan hyvä mutta tekstuuri aika kuituinen parsaan verrattuna. Mutta kun luin mitä kaikkea hyvää terveydelle ne sisältävät niin ei voi kuin harmitella, että keräämisaika on niin tosi lyhyt. Heti kun varsi alkaa olla puumaisempi niin makukin muuttuu kitkeräksi. Eli kiireesti pitää poimia vielä  uusi satsi 😁.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti