tiistai 21. toukokuuta 2024

 22.05.2024

 

Pöytä on katettu !

 


 

 Ei nyt sentään mikään vegaanipöytä 😊vaan lankojen värjäämiseen kerättyjä kasveja. Edessä on ruusunlehtiä joita jo talvella kuivasin tätä projektia silmällä pitäen. Sitten on raparperin kehtiä ja varsia, seuraavana omenapuunkuoria ja onnenpensaan kukkia ja viimeisenä koivunlehtiä. Yllättäen koivunlehtien kerääminen oli kaikken työläintä sillä Touhulassa kaikki koivut on niin isoja ettei niiden lehtiä pysty poimimaan. Piti sen vuoksi vähän karsia ovensuussa kasvavia koristekoivuja (eikä turha homma sekään 😉).

Ensimmäiseksi halusin kokeilla juuri niitä koivunlehtiä joista luvattiin keltaista väriä jos lehdet poimii alkukeväästä. Tadaa.....



Keltaista tilasin ja keltaista sain 💛. Onnistumisen ilo aiheuttaa sen reaktion , että pitää heti kokeilla jotain toistakin . Seuraavaksi menossa raparperi. Ja kun hoksasin, että tuossa lämpölevyssä on termostaattikin niin se helpottaa hommaa huomattavasti ettei tarvitse olla koko ajan vahtimassa sitä, ettei vesi nouse yli 70 asteeseen ; vanuttuvat muuten  liian kuumassa. Vähintään pari tuntia väriliemessä.



Kinkun paistomittarin uusi käyttötarkoitus 😊.

Viime kesän lopulla innostuin kasveilla värjäämisestä eikä silloin enää ollut oikein sieniä ja kanervaa kummempia kasveja tarjolla. Nyt siis uudella innolla ja nimenomaan alkukesästä jolloin kasvien värit ovat voimakkaammillaan. 


 

Talven aikana tuli testattua myös se , että kasviväreillä värjätyt langat kestivät myös ihan hyvin konepesun 40 asteessa haalistumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti