tiistai 7. toukokuuta 2024

 08.05.2024

 

Parsa on varsinainen kevään herkku. Kun se aikoinaan tuli kauppojen hyllyille pidin sitä jotenkin hankalana työstettävänä ja siihen aikaan neuvottiin ostamaan erityinen parsakattila keittämistä varten ja muutenkin parsan ympärillä pyöri jonkinlainen turha hienostelun fiilis. 

Nykyään sesongin aikaan parsa on edullista ja laatu on hyvää. Meillä se tehdään aina uunissa ja sen helpommaksi ei valmistaminen tule. Eli paksut päät napsautetaan poikki ja parsat pellille ja suihkaus öljyä ja suolaa ja pippuria ja uunissa 10-15 minuuttia  ja kun oikein halutaan herkutella niin nokare....



Bearnaise-kastikettakin kun saa nykyään valmiina purkissa. Eikä kastike ole minusta edes mitenkään pakollinen juttu; parsa maistuu itsessään juuri mukavasti parsalle 😋.

2 kommenttia:

  1. Minä olen syönyt vain grillattuna ja pekoniin käärittynä. Tuotahan pitääkin kokeilla. Kiitos vinkistä! T. Sartsa

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se pekoniin kääritty ja grillattu on taatusti myös hyvää :-). Ja pitääkin lisätä vielä , että aiemmin kuorin kevyesti parsat , mutta nykyään laitan ne uuniin ihan vain sellaisenaan eikä meitä ainakaan kuori yhtään haittaa. Tuleepahan lisää kuituja ruokavalioon :-).

    VastaaPoista