keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

 18.07.2024

 

Vähän kyllä yllätyin, että sekä punaiset , että valkoiset viinimarjat olivat jo täysin poimimasta vaille. Karviaiset ja mustat viinimarjat saavat vielä kypsyä jonkin aikaa.

 


 

Viinimarjoista voi olla montaa mieltä. Kari sanoo, että happamia ja minä vastaan , että terveellisiä. Se keskutelu on lyhyt ja ytimekäs 😉. Ja sitten marja-annos syödään kiltisti jogurtin seassa.

Luulin, että kotilot olivat jo vähentyneet, mutta kun olin ajellut nurmikon niin sieltähän niitä alkoi taas ilmaantua. Yhden satsin hävitin , mutta uusia ilmaantuu ....

 


Tämä tyyppi keikisteli ulkovaasin reunalla.




4 kommenttia:

  1. Meillä ei ole kuin yksi ainoa punaherukkapensas ja se päätettiin jättää linnuille - kumpikaan meistä ei oikein pidä punaherukoista. Tosin Mursu joi kyllä ihan kiltisti viime kesänä Äidin luona keittämäni punaherukkamehun (osan annoin Pojalle).
    Meidän kylällä vedettiin sähköt maakaapelilla maahan ja yksi kaapeli meni meidän tontin "läpi" niin, että vanhat marjapensaat sai kyytiä. Kai ne olisi ne korvanneet, mutta kun ne oli niin vanhoja, emme vaatineet korvausta. Viime kesän puunkaato vei karviaispensaat.
    Nyt on mietinnässä minne laitettaisiin uudet mustaherukkapensaat.
    Olen siis Karin kanssa samaa mieltä; "happamia, sanoi Kettu pihlajanmarjoista" 😉😂
    Joitakin kotiloita on näkynyt meidänkin pihalla, mutta ei niin paljon kuin aikaisempina kesinä.
    Ne ei muuten pidä maustekastikkeista.... Meillä on ollut jotain thai-kaupasta ostettua maustekastiketta ja kun pullo/purkki on tyhjentynyt, olen laittanut sinne vettä ja julmasti tiputellut kotilot sinne. Ei ne tykkää siitä....
    A-nopilla oli purkillinen karkeata suolaa portaiden sulattamiseksi talvella - se oli jo vähän kovettunut. Ensimmäisenä kesä "suolasin" kotilot, mutta ei ne tykänneet suolastakaan...
    Eikä vieraita varten tuhkikseksi varatusta lasipurkista. Eli monia keinoja on 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kari saa välillä hedelmäpommijogurttiakin :-)).
      Mustaviinimarja on minusta ihan ykkönen. Se maistuu vuodesta toiseen vahvasti lapsuudelta tosin uudet lajikkeet ei ole mielestäni ihan yhtä hyviä kuin ne entisajan vaikka luulisi että päinvastoin.
      Meillä oli Koskelossa tosi hyvä mustaviinimarjapensas, mutta kun jäi hoitamatta niin katosi lopulta heinikkoon.Olisi pitänyt ottaa siitä edes alku !
      Kotilokonsteja on moneksi. Kuulin jostain, että niihin olisi iskenyt tänä vuonna jokin tappava tauti ja sitä kautta olisivat vähenemään päin. Ja että jotkut linnut söisivät niitä.Toivotaan parasta .

      Poista
  2. täälläkin kotilot riesana. millä tekniikalla hävität niitä ? t : leena (tämä on ihana blogi . luen aina ensimmäisenä kun avaan läppärin )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena ja kiva oli lukea kommenttisi :-). Kiitos.

      Minä olen sen verran eläinystävä, että vei aikamoisen tovin ennenkuin ylipäätään pystyin keräämään ja tappamaan kotiloita. Sitten kovetin itseni ja nykyään hoidan homman pois vaikken siitä yhtään tykkää.
      Kannellinen kattila.Laitan pohjalle vähän ruohoa "viimeiseksi ateriaksi" :-)). Jos ei ole kantta niin yllättävän nopeasti kiipeävät astiasta pois. Ja kun saalis on kattilassa niin kiehuvaa vettä niin että peittyvät.
      Luin jostain, että olisi nopein tapa ; tiedä häntä ??
      Eikä kuolleita kompostiin vaan sekajätteen joukkoon. Jospa ne vielä joskus loppuisivat kokonaan.....

      Poista