sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

 08.07.2024

Saatiinpa vihdoin yksi sadepäivä tai voi sanoa jopa pienimuotoinen myrskypäivä. Olen sellaista vähän odottanut, että maltettaisiin olla sisällä ja oleilla välillä sielläkin. Tehdä sisäjuttuja tai vain nauttia sateen ropinasta 😊. Keräsin siis ajanvietettä valmiiksi.

Minulla on monta pinoa kaikkia kivoja vanhoja naisten  lehtiä joita voi selailla vuodesta toiseen ja aina löytää uusia juttuja. Terveys, sisustus, puutarha, ruoka, käsityöt.....mikä milloinkin innostaa.

 Ja Kuoreveden matkalla poikkesimme Taipaleen tavarataloon ja kaiken sen muun loputtoman tavarapaljouden joukosta löytyi sellaista lankaa (jos sitä nyt voi edes langaksi kutsua) että oli pakko ostaa ja kokeilla mitä tuollaisesta saa aikaan.Koskelossa ei juuri kesällä ruokaa sisällä kokkailla , mutta sadepäivän takia laitoin sähköuuniin ruokaa kypsymään. Hetken päästä haistelin, että ihankuin jossain palaisi villa tai jokin muu outo tuoksu. Uunin vilkaisu paljasti, että sen pohjalla kärysi virkattu patalappu 😨.Onneksi oltiin sisällä ja onneksi hajuaisti toimi. Heteken ihmettelin, että mitenkäs tässä nyt näin pääsi käymään, mutta luultavasti olen nostanut joskus uunipellin patalapun päälle ja se on tarttunut peltiin kiinni ja pellin mukana sitten takasin uuniin 😂. Kaikkea voi sattua. Onneksi pienellä kärytyksellä selvittiin !

Eikä sade kestänyt edes koko päivää vaan iltapäivällä jo aurinko alkoi taas paistaa 🌞.
2 kommenttia:

  1. Mulla jäi kerran patalappu hellalle kun oli tarttunut kattilan pohjaan kiinni. Aikamoinen käry lähti siitäkin. T. Sartsa

    VastaaPoista
  2. Kärähtänyt villa haisee pahalle ja pitkään. Tässä patalapussa oli käytetty vieläpä jotain kiiltävää lankaa; misitä lie muovista tehtyä. Sainpahan tuosta inspiraation pestä myös uunin. Sitä ei kyllä ole tullut tehtyä täällä moneen vuoteen :-))).

    VastaaPoista