tiistai 30. heinäkuuta 2024

 31.07.2024

 

Touhulassa oli sadonkorjuuta eli karviaisia ja mustia viinimarjajo sai jo kerätä parempaan talteen.



Ja kohta alkaa olla kesäkurpitsaakin niin että varmasti riittää 😉. Sitten sitä syödäänkin ihan joka muodossa ja olen sitä joskus jopa pakastanut ja käyttänyt sitä sitten mm. sosekeitoissa ja sämpylätaikinoissa. Pääosin syödään tietysti tuoreena.

Karviaiset on kyllä ihan hyviä sellaisenaan ja talvella tapaan syödä niitä puolijäisenä eli osan laitan pakkaseen ja osasta keitän karviaischutneytä. Se on kiva lisä kanalle ja lihalle. Mustaviinimarjat keitän pääosin hyytelöksi. Mehuja kun meillä ei vain tule käytettyä kun ei juoda koskaan limsojakaan. Muutama mustaviinimarjamehupullo on hyvä kuitenkin olla varastossa. Flussakaudella sitä sitten juodaan lämpimikseen hunajalla makeutettuna. Toivottavasti sitä ei kuitenkaan tarvita ensi talvena😁.

4 kommenttia:

  1. Juu, mustaherukoiden kanssa kannattaa olla varovaisia, ne on tänä vuonna aika ärhäköitä 😉😉
    Kävin tänään näyttämässä kättäni; hyvin on parantunut. Perjantaina kun vaihdoin siihen sen hopeasidoksen, se oli vielä ns. avoin, kostea, mutta nyt siinä oli jo sellainen kuiva, vähän niin kuin hilseilevä iho päällä. Eli rasvaa rasvaa rasvaa rasvaa.... ei tarvitse välttämättä mitään sidosta tai suojaa enää.
    Mutta olkaa varovaisia, marjat ON ärhäköitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä uutinen, että palovammasi on jo ns. voiton puolella.Panostit sen hoitoon riittävästi ja oikealla tavalla.
      Marttaillessa marjojen kanssa kyllä helposti tulee palovammoja kun on kuumat purkit, kiehuvaa vettä ja porisevaa marjasosetta. Vaarallista puuhaa kertakaikkiaan :-).

      Poista
  2. Karviaiset ja mustiaiset ;D Minä määräsin just meidän kituliaan karviaispuskan kadotukseen. Mies aikoo vetää sen auton kanssa ylös juurineen ;D

    VastaaPoista
  3. Ohoh. Vai saa karvinen kyytiä; ja oikein autolla :-))).
    Jos kukaan huushollissa ei tykkää karviaisista niin suotta niitä on pensaissa kasvattaa lintujen syötäviksi.Minä olin onnesta ymmyrkäisenä aikoinaan kun Touhulassa kasvoi vanhoja marjapensaita. Osa on jo niistäkin hävitetty ja uusiakin istutettu kun mielestäni vanhaan mummonmökkiin kuuluu marjapensaat ja omenapuut :-).

    VastaaPoista