lauantai 6. heinÀkuuta 2024

 07.07.2024

Maakuntamatkailu sen kun jatkuu 😊..... nyt tuli katsastettua Kuorevesi.SieltĂ€ löytyi tosi kaunis kirkko joka oli hienosti rakennettu niemen kĂ€rkeen ja jĂ€rvi pilkotti monesta kohtaa. Uimarantakin olisi ollut ihan kirkon kupeessa, mutta tĂ€llĂ€ kertaa jĂ€tin sen testaamisen vĂ€liin sillĂ€ oli sen verran viileĂ€ sÀÀ ja sateen uhka. Tekosyy 😂.

 


 


 

 Ja kuinka ollakaan niin nĂ€in komea kirkkovene löytyi lĂ€heisestĂ€ katoksesta. On sillĂ€ kelvannut tulla isommallakin porukalla kirkkoon. 




 Joidenkin  venematka pÀÀtyi vĂ€hĂ€n huonommin; soutivat ihan maalle asti 😁


 

 

 Varsinainen nĂ€htĂ€vyys oli jota lĂ€hdettiin katsomaan oli "JĂ€ttilĂ€isen kivi " 

 


 

"Museoviraston mukaan JÀttilÀisen kivi sijaitsee samalla korkeudella merenpinnasta kuin alueella olevat tunnetut kivikauden aikaiset asuinpaikat. JÀttilÀisen kivestÀ ei ole tarkkaa perimÀtietoa palvontapaikkana, mutta sijainniltaan ja muodoltaan se voidaan nÀhdÀ pyhyyttÀ hohkavana lohkareena. Ei liene sattumaa, ettÀ kirkon paikka valittiin JÀttilÀisen kiven vierestÀ.

 
 

 Komea lohkare ja matkalla sitĂ€ katsomaan vastaan tuli komea myös muurahaispesĂ€. 



Tuli mieleen, ettĂ€ tuntuu ettĂ€ muurahaisia ei enÀÀ ole yhtĂ€ paljon kuin aiemmin ??? Tuollaisia kekoja olen  nĂ€hnyt enÀÀ tosi harvoin. 


2 kommenttia:

  1. Wau - olipa kiva kun löysin blogiisi.. tai onhan niitÀ useampikin, eli pitÀÀ palata oikein ajan kanssa tutkimaan!! Googgeloin "Suomen niemeÀ" - fillarireisuja suunnitteilla taasen loppukuuksi... Covidin aikaan innostuimme bongailemaan siirtolohkareita ja tuo JÀttilÀisen kivi olisi mainia lisÀ siihen sarjaan.... oliko polut simmoisia, ettÀ maastofillarein pÀÀsisi?
    Nautimme juuri sini-vihreistÀ reiteistÀ, eli vettÀ ja metsÀÀ - kalliotkin ihania!!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa !
    TÀmÀ blogi on sellaista pÀivÀkirjahöpinÀÀ :-) eli tapahtui jotain tai ei niin aina jokin asia pÀÀssÀ pyörii.
    Tuonne JÀttilÀisen kivelle on ihan hyvÀ reittiopastus Kuoreveden kirkolta ja matkaa saattoi olla polkua pitkin n. 500 metriÀ. Kun en itse maastopyörÀile niin olen vÀhÀn jÀÀvi sanomaan sopiiko polku fillarille, mutta muutenhan maalaismaisemissa olisi sangen mukavaa pyörÀillÀ ; luulisin :-).
    MinÀ olen törmÀnnyt nimeesi vÀrihaasteen kautta kun lÀhinnÀ Pöllön ja Sartsan blogeja tulee sÀÀnnöllisesti luettua. Innostuin heti haasteestasi :-)). Luettavaa tuppaa vain olemaan ihan liiankin kanssa ja varsinkin nÀin kesÀaikaan kaikkea muuta mukavaa niin paljon, ettei malta tietsikalla oleilla :-).
    Lukemisiin ! :-).

    VastaaPoista