sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

 29.07.2024

 

 

Sadetta saadaan miten milloinkin ja välillä on pakko turvautua ulkona letkulla kasteluun. Minulta lipsahti puutarhaletku käsistä ja kun menin sulkemaan hanaa huomasin miten hauskasti sateenkaari muodostui juuri niin, että kasvihuone näyttäisi olevan sateenkaaren päässä eli siellähän tunnetusti se aarre on kätkettynä 😉.

 


Kaikenlaista kasviksiahan sieltä tulee; aarteita nekin 💚. Lisää vesiasiaa....

Touhulan pihapiirissä on yksi sinne sopimaton esine. Vesiposti.



Vesipostin kaivautin pihaan kun pihan kaivo oli tullut jo tiensä päähän. Ensimmäisinä vuosina toin juomavedet mukanani. Vaihtoehtoina oli kunnostuttaa kaivo tai tuoda vesijohto omalle tontille.Nykyään kaivon vettä voi käyttää enää vain kasteluvetenä ja kuivina kesinä sekin uhkaa loppua.

 Vesipostista saa siis " ihan oikeaa vesijohtovettä"  eli sitä samaa mitä kaupungissakin käytetään. Tuo vehje on toiminut moitteettomasti talvellakin kunhan sen muistaa sulkea käytön jälkeen kunnolla, ettei jäädy.Vesilaitoksen miehet olisivat mielellään tuoneet veden sisälle asti, mutta sen homman stoppasin tykkänään. Parempi pitää vesi pois talosta kokonaan  ainakin niin kauan kun jaksan kantaa vedet sisään.

Mutta varsinaiseen asiaan.....kovin rumannäköinen on tuo metallimötikkä ja " tilauksessa" on ollut jo useamman vuoden saada siihen jonkinlainen pikkumökki sen päälle. Ongelmana on , että sen pitäisi aueta kolmelta sivulta ja vesipostimökistä tulisi siten aika massiivinen eli kumpi sitten onkaan parempi ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti