perjantai 21. kesäkuuta 2024

 22.06.2024

 

Juhannusaattona meillä syötiin perinteisesti uudet perunat sillin ja muiden kalaherkkujen kanssa ja se on aina yhtä hyvää joten turha kai yrittää kikkailla siihen mitään lisää. Jälkiruoka sen sijaan on vaihtunut vuosien saatossa: milloin on paistettu lettuja tai vohveleita tai syöty mansikoita jäätelön kanssa tai......

Tänä vuonna jälkkäri oli mansikkabrita 😋

 


 

 Äitini teki sitä usein syntymäpäivänään heinäkuun alussa eikä siitä juurikaan herkku parane. Tuon version tein Valion ohjeen mukaan ja se on juuri sopivan kokoinen (ja makuinen).

Jotkut esineet  ovat siitä ihania, että ne tuovat muistoja  antajastaan. Sellaiset ovat nämä lautaset jotka olen saanut parikymmentä vuotta sitten menehtyneeltä työkaverilta lahjaksi.


'


 

Ne pääsevät vain valikoituna hetkinä käyttöön; kuten nyt juhannuspöytään 💚.2 kommenttia:

  1. Niin onkin ja muisto astiat antaneesta ystävästä rakas. Hän sairastui vakavasti ja kun lääkäri totesi että tauti on niin vakava ettei paljoa ole enää elon päiviä niin ystäväni totesi ettei nyt kyllä ole vielä aika kuolla. Lapset on pieniä eikä ole ehtinyt Pariisissakaan käydä:-). Ja niin vain sisulla, toivolla, sitkeydellä, tahdolla ja toki lääketieteekin ansiosta hän sai vielä niin monta vuotta, että lapset kasvoi taaperoista ihmisen mittaisiksi ja Pariiisin matkakin toteutui !!! Sitkeä sissi.

    VastaaPoista