lauantai 15. kesäkuuta 2024

 

 16.06.2024

 

Hämeenlinna ansaitsee kyllä ihan erikoismaininnan uimakopeistaan. Tuollaiset hienot valokuvin somistetut kopit löytyvät ainakin Apparalta


 


ja uimahallin rannasta Ja miten hienoa on myös se , että nuo kopit ovat säästyneet vandaaleilta jo useamman vuoden.

Apparalla on myös upea vanhanaikainen sisäuimakoppi. Koppi on kyllä ihan väärä ; paremminkin sali 😁.Tulee mieleen ihan vanhojen tanssilavojen narikka.
Apparan kuvat olen ottanut eilen jolloin veden lämpötila 18 astetta eikä juuri muita uimareita ollut kuin sukellusoppilaita keskellä järveä.


 

Ahvenistonjärvi onkin hyvä sukellusharjoituksiin sillä syvyyttä on jo hetimmiten rannasta ja sukeltajien kohdalla kuulemma jo peräti 40 metriä 😳.

6 kommenttia:

 1. On kyllä tosi hienot uimakopit, vau!
  Uimahallin rannassa (vai onko Hämeenlinnassa useampi uimahalli?) en muista nähneeni kun muutama vuosi - ennen koronaa - siellä kävin 🤔 En kyllä uimassa, muissa hommissa, mutta kyllähän nyt vähän ympärilleni vilkuilin.
  Siltä reissulta muistan sisarukset, jotka meidän Suomi Meloo myyntipisteellä isänsä kanssa kävivät. Poika alle kouluikäinen, tyttö siinä 11 vuoden. Poika oli melkoinen väkkärä ja varsin veikeä kaveri - teki minuun suuren vaikutuksen 🧡 Kun kävelivät isänsä kanssa jo pois päin, isosisko tuhahti pikkuveljelleen "Aina sua saa hävetä" 🥰

  VastaaPoista
 2. Hämeenlinnassa on vain yksi ja ainoa uimahalli (joskin sitäkin parempi :-))) ja kas kummaa kun aloin hakea kuvaa blogistani jonka olin aiemmin ottanut noista uimakopeista niin löysin jutun
  jonka olin kirjoittanut 16.06.2018 eli päivälleen 6 vuotta sitten :-). Ja vielä enemmän ihmettelen , että ovat pysyneet niin hyvässä kunnossa niinkin kauan.Ovat kai liian upeita sotattavaksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että uimahalli näytti ainakin ulkoapäin upealta. Se taisi silloin olla kiinni kun siellä käytiin - oli "viime viikko" eli juuri tuo Suomi Meloo -viikko - ja olisiko siellä ollut joku perusteellinen siivous tai remontti tai olisiko ollut just siihen kellonaikaan kiinni, en muista. Pesutilat oli avattu meidän väelle kuitenkin.
   "Historiasta" katselin, että vuosi olisi ollut 2016, kun matkattiin Keuruulta Padasjoelle - muut reitit ei mitenkään osuneet Hämeenlinnaan viimeisen 12 vuoden aikana 😂.
   Tosi hyvin on uimakopeista pidetty huolta, toivottavasti saavat olla rauhassa jatkossakin. Olisiko pidetty puhuttelua kotona niin isoille kuin vähän pienemmillekin. "Tässä teille nippu paperia, piirtäkää tähän, jos tulee pakottava tarve piirtää" 😉

   Poista
  2. Niin se aika huristaa ja kun luulee, että jotain teki ihan justiinsa niin siitä saattaa olla monta vuotta aikaa :-). Pidän tästä bloggailusta juuri siksi, että voi tarkistaa asioita ja vuosilukujakin kun välillä tulee vääntöä siitä mitä ja milloin jokin on tapahtunut. Kirjoitettu sana pitää :-).

   Poista
 3. Upeat satsaukset uimakoppeihin! Persoonallisia ovat.
  Täällä mökillä näkyy olevan vesi 15 astetta ja sekin ihan rantavedessä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo 18 astetta on varmaan ihan rannasta mitattu sillä tuollaisessa syvässä järvessä on paljon kylmiä virtoja ja kesällä myöhemminkin huomaa viileitä virtapaikkoja jaloilla polskuttaessa.
  Noissa uimakopeissa huokuu historia ja tuolla Apparalla on pidetty olympialaisten viisottelu vuonna 1952 ja siitäkin on noissa kopeissa valokuvia.

  VastaaPoista