perjantai 14. kesäkuuta 2024

15.06.2024

 

Voin nyt julkisesti tunnustaa, että aikamoisen määrän kasveja olen ostanut ja istuttanut Touhulaan vuosien saatossa tietämättä tai ottamatta selvää siitä miten mitäkin pitää hoitaa tai minkälaisissa olosuhteissa mikäkin kasvi menestyy. Varsinkin alkuvuosina tuli suorastaan tuhlattua rahaa taimiin ja siemeniinkin.

Aika monta viinirypälettä olen istuttanut; kasvihuoneeseen tai taivasalle. Perennoja jos jonkinlaisia, sipulikasveja, mansikoita.....tuskin kaikkea voin muistaakaan  kun niitä ei missään enää näy 😊. Kesäkukista nyt puhumattakaan.

Nyt 17 vuoden jälkeen voin vain todeta, että se mikä kasvaa niin se kasvaa.....

 


 

 Tässä oiva esimerkki siitä kun hoksasin että pihan angervopensas kaipaa "vähän "siistimistä 😂. Kottikärryt ei meinanneet riittää eli olisi kai pitänyt hoitaa tuokin homma hiukan aikasemmin.

Toisaalta Touhulan piha on muotoutunut pikkuhiljaa omanlaisekseen. Kun aloitin siellä touhuamisen niin alla oleva alue oli täynnä pajukkoa. Sitä sitten pikkuhiljaa lähdin raivaamaan kun ei muita työkoneita ollut niin lähdin ajelemaan ruohonleikkurilla maastoa piha-alueeksi. Omena- ja luumupuut istutun sitten muutaman vuoden päästä kun aluea alkoi olla jo suht tasainen ja helpommin kuljettavissa.

 

 


 

 Olisipa ollut mukavaa jos olisi hoksannut ottaa kuvia  ihan alkuaikoina, mutta kaipa sitä  oli aina niin kiire aloittaa jokin projekti ettei juuri kuvamaan kerennyt. Mutta tämä kuva todistaa myös sen, ettei aina tarvita huvilajahuussi-tyyliin suuria maansiirtokoneita; riittää kun vain ajelee sitkeästi  ruohonleikkurilla niin hyvä tulee 😁.


 



2 kommenttia:

  1. Tuon viinirypälejutun olinkin unohtanut! Meinasin istuttaa sellaisen pihaan, mutta en muistanut. Täällä mökillä on yksi taimi, äidin istuttama. Se ei oikein jaksa täällä kasvaa.

    VastaaPoista
  2. Touhulassa taisi aina talvi olla se kriittinen kohta eli viinirypäle ei kestänyt talven yli vaikka piti olla talven kestävä lajike.Toivottavasti onnistut paremmin 👍☺️🍀

    VastaaPoista