tiistai 11. kesäkuuta 2024

 12.06.2024

 

"Jämälankaongelma" on siitä erikoinen , että se toistuu, toistuu ja toistuu.....eli en taida koskaan tulla siihen tilanteeseen, että lankakopassa olisi vain ne langat joita parhaillaan työstän. No en tiedä haluanko edes niin karua tilannetta kokeakaan, mutta siitä huolimatta tartuin nyt taas siihen mitä on tarjolla. Jos saisin lankakoreja edes vähän vajaammiksi ??  Nyt  keräsin yhteen kaikki "punakat" langat.



Ensin ajattelin aloittaa virkkaaamaan isoäidin neliöitä ( se tuntuu olevan nyt kovin suosittua) , mutta koska langat ovat aika eri vahvuisia niin neliöistä tulee helposti eri kokoisia ja luovuin siitä ajatuksesta. Mutta jonkinlainen päiväunipeitto tästä kasasta saattaa muodostua......ainakin värit lämmittää 😉.

4 kommenttia:

  1. Jämälankaongelma on tosiaan ongelma joka uusiutuu ja uusiutuu...
    Olen pari kertaa ratkaissut sen: kaupungissa asuessa vein jämälankoja Pojan vanhaan päiväkotiin - olivat iloisia saadessaan askartelumateriaalia.
    Tänne muutettaessa keräsin kasaan A-nopin kankaita, lankoja, omia jämälankoja, yhden paketissa olevan silitysraudan.. mitähän vielä 🤔 - ja vietiin ne tuohon koululle.
    Olivat todella kiitollisia; määrärahoja kun pienennetään koko ajan ja joka paikasta, niin kaikessa "kivassa" joutuvat säästämään.
    Nyt vaan loppui koulunkäynti meidän kyläkoulussa, kun ei meillä ollut enää oppilasta heille antaa 😉😉

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea antaa hyvän kiertää👍🌟.Olen ollut vain vähän kaino viemään mitään päiväkotiin tai kouluun kun mietin että ovatko kuinka tarkkoja mistä mitäkin tulee.Ehkä turhaa arkuutta ?🤭.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikkea ensin vaikka vaan kysymässä huolivatko.
      Yksi mikä unohtui mainita: kaupungissa kävin lähikirjastossa käsityöpiirissä ja sinne vein myös välillä jämälankoja. Siellä niistä oli neulottu/virkattu tuoleihin istuinalustat (muovituolit, hiostavia) ja niistä neulottiin hyväntekeväisyyteen; esim. sytomyssyjä sairaalaan, lapasia ja sukkia asunnottomille (asunnottomien yönä jaettiin).
      Jos ei kirjastossa ole neulepiiriä, niin seurakunnassa tai diakoniayhdistyksessä - varmasti ottavat mielellään vastaan.
      Siksi näitä vinkkaan, kun itselläkin niitä jämälankoja tosiaan kertyy eikä niistä kaikista sitten kuitenkaan tule tehtyä, vaikka niitä kuinka kerää ja säilöö - mutta ei niitä raaski ihan roskiksenkaan heittää.
      Aina löytyy joku joka keksii niille käyttöä 😃

      Poista
    2. Toisin sanoen kyllä monille asioille mm. langoille on käyttöä ja tarvitsijoita kunhan vain saa aikaiseksi tarjota niitä eteenpäin. Olen joskus laittanut lankapusseja pelastusarmeijalle, SPR:lle tai Sininauhasäätiölle muun tavaran mukana ja hyvin mielellään ovat ottaneet vastaan.Eli pääasia että tavara ja tarve kohtaavat .

      Poista