sunnuntai 24. syyskuuta 2023

 25.09.2023

 

Tänä syksynä on tullut leivottua omenapiirakka jos toinenkin. Itselle ja välillä muillekin.Jonkin ohjeen mukaan tai välillä ihan oman mielen mukaan sitä mitä kaapissa on milloinkin ollut . Yleensä valitsen sellaisen ohjeen jossa ei ole mainintaa siitä että tarjoillaan jäätelön kera sillä tavoite on, että itse piirakka on niin mehevää, ettei se lisukkeita kaipaa.

Viimeksi kokeilin tuollaisista aineista....lisänä siis ne omenat 😊. 

Mutta totuuden nimessä tuo kaupan murotaikina ei ollut minun mieleeni. Siitä tuli turhan kuivaa ainakin noiden täyteaineiden kanssa. Eli kyseinen piirakka vaatisi sittenkin sitä jäätelöä tai vaniljakastiketta kaverikseen Yleensä tykkään valmistaikinoista mutta ainakin tämä jää kirkkaasti kakkoseksi jos vertaa itse tehtyyn murotaikinaan. Mutta syötyä tulee.....


2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen, että joskus voi syödä vaikka vain sen jäätelön ;D Keitin meidän vähäisen omenasadon soseeksi pakkaseen. Välillä tulee ostettua kaupasta muutama omena, mutta jostain syystä niitä ei oikein kumpikaan meistä tule syöneeksi. Äskettäin tein tuollaisesta ostoksesta piirakkaa. Käytin jääkaapista löytynyttä vaniljarahkaa täytteessä.

    VastaaPoista
  2. Omena päivässä pitää lääkäri loitolla vai miten se nyt menikään. Aikoinaan minun Äitini ja Isäni söivät joka ilta ns. iltaomenan jonka Äiti kuori Isälle valmiiksi :-). Meillä perinne jatkuu tosin en kuori omenaa itselle enkä toisellekaan :-).Mutta sana iltaomena on jäänyt elämään.
    Touhulan omenat on nyt syöty, hillottu, leivottu ja osa annettu muille.Ja myös linnut on tosi innokkaita nokkimaan sekä luumuja että omenoita suoraan puusta. Hyvä, että kelpaa; jää vähän puiden alta poimittavaa.

    VastaaPoista