lauantai 23. syyskuuta 2023

 24.09.2023

 

Kari innostutti mnut aikoinaan täyttämään ristikoita. Olin aluksi aika onneton siinä touhussa, mutta siinäkin pätee se totuus, että kun kerran onnistuu niin sitten siitä innostuu. Aluksi annoin kaikki keskenjääneet ristikot Karille täytettäväksi, mutta nykyään jaksan pähkäillä itse pidempään; usein jopa ihan loppuun asti. Ja joskus harvoin saatan jopa auttaa Karia jossain kiperässä kohtaa  😉.

Puhelimessani on asennettu peli nimeltään "WoW" joka on näppärä silloin kun on vaikkapa jossain odotustilassa tai muuten tylsässä paikassa ja toivoisi ajan kuluvan nopeasti. Tässäkin pelissä ratkotaan sanoja. 

Olen pelannut näköjään sitä jo 2245 kertaa. WOW 😂.


5 kommenttia:

 1. Minä oon oppinut ristikoiden teon varmaan mummultani - mummulassa nukuin aina päikkärit mummun selän takana ja mummu teki ristikoita ☺️
  Riesan iskiessä ristikoiden tekeminen jäi tauolle, en vain muka osannut. Nyt olen taas saanut niihin otteen ja... Meillä on vessassa "kimpparistikkolehti" 😅, sitä saa tehdä kuka vain haluaa.
  A-noppi aikanaan ja Äiti vieläkin aina kylään mennessä pläjäyttää Mursun eteen pinon ristikoita "katsotko nuo, niistä puuttuu muutamia sanoja kun en hoksannut" ja Mursu sitten tekee valmiiksi tai joskus vähän korjaa.

  Poika juuri viime käynnillään kysyi, teenkö ristikoita, ovat hyvää jumppaa aivoille ja muistille. Huolissaan kun on äitinsä pääkopasta ❤️❤️

  VastaaPoista
 2. Vessan ristikoissa piilee peräpukamavaara :-):-).
  Kaikki sellainen tekeminen joka vie mennessään on varmaan pääkopalle hyväksi kun keskittyy johonkin täysillä hetken aikaa.
  Meillä lapsuuden kotona tai lähipiirissä ei harrastettu ristikoita; niitä pidettiin jotenkin turhana ajanhukkana eikä niitä tainnut ollakaan tarjolla kuin Apu tai Seura lehdissä ja vastaavissa ?? Nythän lehtihyllyt pursuaa erilaisia ristikkolehtiä, kryptoja ja sudokuja.Minä kun en pidä numeroista niin sudokut saa jää kauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peräpukamavaara 😂😂 - onneksi istuin tukevasti kunnon tuolilla 😅
   Me tykätään sudokuistakin ja viimeksi kun kävin Siskon luona Englannissa, toin tuliaisiksi kirjan jossa oli 1000 sudokua! Ei ihan riittänyt seuraavaan käyntiin, kun käynti siirtyi syksylle.
   Siskon tytön, 10 vee, opetin sillä samalla reissulla tekemään sudokuja ja lopulta siinä kävikin niin, että tyttö opetti minua 😍 - ajatteli eri tavalla kuin minä.

   Poista
 3. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että suduko on kansainvälinen juttu eli ulkomailta voi ostaa hyvin sudokun kun taas muun maan kielellä ristikon täyttö taitaisi olla ihan "hepreaa" :-).Toisaalta varsin hauska tapa oppia kieliä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä ihan tavallisiakin ristikoita taitaa olla - nyt ei muisti sano yhtään mitään, kun etsin vain noita sudokuja. Ja Äidille etsittiin niitä "sanahakuja", tiedäthän: näyttää että on hirveästi kirjaimia ilman mitään tolkkua, mutta kun tarkemmin katsot, niin kyllä sieltä sanojakin löytyy. Äiti harjoittelee kieltä niiden avulla.

   Poista