keskiviikko 27. syyskuuta 2023

 28.09.2023

 

"Eläkeläisen vapaapäivä" saattaa kuulostaa työssä pakertavalta tosi ärsyttävältä.Jos näin on hyppää teksti yli ja ihastele vain upean samettista  liljaa 💖. Ne kukkivat tosi komeasti parhaillaan ulkona.Yksi sellainen kaatui maahan ja pääsi siksi sisälle maljakkoon.

Eli nyt kun olen ollut vajaan vuoden eläkeläisen roolissa voisin todeta, että "vapaapäivä" eläkkeelläkin ollessa voisi toimia. Ajatuksena se, että tekee yhtenä päivänä vain sellaisia asioita joista tulee hyvä mieli ja unohtaa kaikki velvollisuudet.

Viettää päivän kotiverkkareissa, tilata pizzaa kotiin eikä tee yhtään mitään hyödyllistä tai sitten vaihtoehtoisesti onkin erityisen aktiivinen ja lähtee reissaamaan vaikka pienellekin matkalle vailla sen kummempaa päämäärää. Pääasia on , että rikkoo rutiineita.

Ajatus virisi siitä, että vietin eilen  "puolipäivävapaata" 😊eli kävin ensinnäkin sekä uimahallissa että kirjastossa. Kummassakin paikassa tulee minulle aina jotenkin niin tyytyväinen olo. Soitin myös kurillani vain sellaisia kivoja ja helppoja huilukappeleita joita osaan ulkoa enkä koskenutkaan siihen vaikeaan, haastelliseen soittoläksyyn, jota nimenomaan olisi pitänyt treenata. Lintsasin siis ihan tarkoituksella 👍.

Ajatusta voi vielä jatkojalostaa vaikka kuinka ja paljon. Aloittaa aamun ei sillä ikuisella ruisleivällä vaan täytetyllä croisantilla ja jatkaa siitä sitten hierontaan, jalkahoitoon, eläintarhaan, konserttiin, elokuviin, museoon, kahvilaan, metsään haistelemaan luontoa....mihin ikinä tuntee sillä hetkellä kaipuuta.

 

 


 

Vapaapäivä silloin tällöin; ei kai sentään ihan hullumpi idea 😉.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti