perjantai 22. syyskuuta 2023

 23.09.2023

 

Lapsuudessa ja nuoruudessa polkupyörä oli ihan välttämättömyys ja siksi arvokas ja siitä oli syytä pitää itsekin huolta.Keltaisella Jopolla poljin kouluun, kavereille, kesätöihin ja joitakin kertoja jopa mökille 40 kilometrin matkan.Myöhemmin pyörä uudistui vaihdepyöräksi .Sen ostin ensimmäisellä kesätyötilillä jonka sain Salon meijeristä ja sillä sitten tehtiin pyörällä kesälomareissuja Ahvenanmalle ja Turun saaristoon. Polkupyörällä ajo kuului tiviisti elämään.

Muutto Helsinkiin sitten muutti polkupyörän ratikaksi 😊.


 
 

 Nämä kolme punaista pyörää ovat lojuneet jo jonkin aikaa kävelyreittini varrella. Harmittaa , että ensinnäkin jonkun pyörä on ilmiselvästi varastettu ja jätetty sittten siihen kun ei enää tarvita. Toisekseen joltakulta saattaa puuttua se kipeästi  kaipaama kulkupeli.Kolmanneksi en yhtään tiedä mitä asian eteen voisi/pitäisi tehdä ?4 kommenttia:

 1. Pyöräily oli ennen tärkeä juttu, mutta sitten tuli ajokortti. No , senkin jälkeen vielä tuli paljon pyöräiltyä, töissäkin ja lasten kanssa tietysti. Nyt on mennyt pari vuotta nollakilsoilla. Aloin miettiä myös sitä, mitä pyöriä minulla on ollut. Ensin oli sellainen punainen kolmipyörä, sitten tuli pumppapyörä. Sanoin sitä sellaiseksi, kun siinä oli leveähköt renkaat :) Sitten minullakin oli poni, en ole ihan varma väristä, ehkä punainen. Kolmannella luokalla sain 3 -vaihteisen Tunturi -pyörän, jolla ajelin kymmeniä vuosia! Nyt on kai niin "hieno" pyörä, että enää ei tohdi ajella ;D

  VastaaPoista
 2. Sama juttu :-). Hieno pyörä olisi varastossa ja sillä poljettu ehkä muutama kilometri.No onpahan siellä jos joskus tarve iskee ja sehän on sitten kuin polkupyörällä ajoa....ikuisesti muistissa ?
  Tuo auto on kyllä sellainen kapistus , että sen rattiin on niin helppo istahtaa. Elin aikoinaan muutaman vuoden Tampereella autotta ja siihen tottuu ihmeen helposti silloin kun joukkoliikenne toimii, mutta nyt ainakin meillä tuntuisi tosi hankalalta turvautua pelkästään bussin kulkuun.

  VastaaPoista
 3. Olen ymmärtänyt että poliisi hakee noita varastettuja pyöriä ja saattaapi omistajakin löytyä sitä kautta. Kannattaa siis ilmoittaa noista pyöristä poliisille.

  VastaaPoista
 4. Poliisiin yhteydenotto olisi varmaan ihan viisasta, mutta jotenkin turhaan kaiketi ajattelin, ettei heillä ole aikaa tai kiinnostusta moiseen asiaan. Mutta sen verran tutkin asiaa, että sähköisen ilmoituksen voisi tehdä joten tuumasta toimeen :-). Kiitos kun annoit potkun persuksille :-)

  VastaaPoista