keskiviikko 13. syyskuuta 2023

13.09.2023

 

Vähänkös hassua , mutta nyt olen siinä kohdassa elämääni, että pitää opetella hengittämään oikein 😂.Tähän asti on menty kai pääosin sillä pintahuohotuksella. Mutta vaikka kuinka tiedostaa asian tärkeyden ei ole ollenkaan helppoa opetella uutta tapaa hengittää oikein. Löytää oikeat lihakset ja ylipäätään oivaltaa, että keuhkot ei ole vain tuossa leuan alla kainaloiden välissä vaan myös paljon alempana ja sinnekin sitä ilmaa pitäisi saada menemään.

Pitäisiköhän jo lapset opettaa hengittämään oikein ? En ainakaan muista , että itse olisin törmännyt asiaan lapsena/nuorena enkä edes aikuisena mitä nyt joskus harvoin jossain jumpassa tai kurssilla asiaa on sivuttu  ja se on pyyhkiytynyt saman tien mielestä pois.

 


 

Turhempiakin asioita koulussa opetetaan ? 

Minä sain impulssin hengitysharjoituksiin uudelta huiluopelta sillä siinä hommassa jos missä hengitys on avainasemassa. Oppia ikä kaikki.
 

2 kommenttia:

  1. Minulla oli vuosia sitten yhdellä soittoleirillä vähän kovaotteisempi huiluope (nainen), jonka mielestä en käyttänyt tarpeeksi palleaa soittaessa. Hän saattoi kesken kappaleen tökkäistä minua palleaan... no vahvistuihan se palleahengitys leirin edetessä, kun opin varomaan noita tölväisyjä. ja on ihan ikimuistoinen oppi edelleen ;D

    VastaaPoista
  2. Jotain tuollaista kuritusta minäkin ilmeisesti kaipaan :-).Soittaminen on kyllä varsinaista multitaskausta kun pitää samanaikaisesti tehdä niin monta asiaa.Muistaa oikea soittoasento, hengittää oikein , pysyä jotensakin rytmissä ja se pääasia, että osaa soittaa mitä nuotit sanoo :-).Välillä se kaikki on liikaa, mutta sitten taas innostus nostaa päätään. Yksi hyvä soittokerta ja taas jaksaa jatkaa.

    VastaaPoista