keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

 21.03.2024

 

Jos ja kun telkkarista ei tule mitään sopivaa katsottavaa (siis aika useinkin) niin silloin meillä laitetaan pyörimään House. Sairaalasarja, jossa ei ole pulaa oudoista sairaustapauksista. Ja jotka useimmiten kuitenkin pystytään parantamaan tavalla tai toisella.

 


 Joskus jopa ihan oikeassa elämässä 😉.

 "Yhdysvaltalainen tv-sarja House on pelastanut ihmishengen, kertoo lääketieteellinen lehti The Lancet. Lehden mukaan lääkärit oivalsivat tv-ohjelman perusteella, mikä heidän hoitamaansa saksalaismiestä vaivaa.

55-vuotias mies oli kärsinyt vaikeista oireista yli vuoden ajan. Potilaalla oli ollut selittämätöntä kuumetta ja hän oli menettänyt näkönsä sekä kuulonsa. Lopuksi mies sai vielä vakavia sydänvaivoja.

Lääkärit keksivät ratkaisun, kun he muistivat House-sarjassa käsitellyn samanlaista tapausta, jossa hengenvaaralliset oireet johtuivat lonkkaproteesin aiheuttamasta kobolttimyrkytyksestä.

Saksalaismiehelle oli vaihdettu kaksi vuotta aiemmin metallista ja muovista tehty proteesi."

 Sarjaa on tehty peräti 8 kautta ja yhdessä kaudessa taitaa olla 20 jaksoa jollei enemmänkin joten paljon  kummallisia sairauksia maailmaan mahtuukin.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti